AcasăALERTAUPDATE. Medicamente pentru cancer, eliberate în fals. Peste 30 de persoane sunt...

UPDATE. Medicamente pentru cancer, eliberate în fals. Peste 30 de persoane sunt audiate de procurorii DIICOT

retetePeste 30 de persoane – medici, farmacişti sau asistenţi de farmacie, au fost aduse, vineri, 5 aprilie, la sediul DIICOT Hunedoara, din Deva, într-o anchetă referitoare la reţetele false eliberate de medicii unei secţii de oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

Prejudiciul calculat iniţial se ridică la circa 3 milioane de lei, dar poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) spun că paguba ar putea urca până la 11 milioane de lei.

”Au fost efectuate 16 percheziţii, dintre care patru la sediile unor unităţi farmaceutice de pe raza municipiilor Hunedoara şi Deva, şi la două cabinete medicale din cadrul secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Hunedoara-Deva. S-au ridicat circa 35 de persoane, învinuiţi şi făptuitori, membri ai grupării infracţionale sau persoane care au sprijinit gruparea infracţională”, a declarat şeful BCOO Alba, comisarul şef Traian Berbeceanu.

El a arătat că membrii grupării sunt învinuiţi de comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, cu scop de înşelăciune în dauna Casei de Asigurări de Sănătate, infracţiuni de spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare.

Prejudiciul a fost creat pe mai multe paliere. Astfel, medicii prescriau, în fals, reţete pentru medicamente oncologice sau medicamente de suport, care erau duse la farmacii şi apoi decontate la Casa de Sănătate, banii fiind însuşiţi în acest fel.

În paralel, erau folosite facturi de aprovizionare false pentru diferite tipuri de medicamente sau facturi false pentru servicii prestate în mod nereal.

Pe parcursul anchetei, grupul infracţional organizat a fost sprijinit de către o grefieră de la Tribunalul Hunedoara şi de soţul acesteia, care au transmis unuia dintre medici că instanţa a autorizat interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice.

Totodată, în cauză este cercetată şi o altă persoană, pentru sprijinirea grupului infracţional, întrucât este suspectată că a primit 10.000-15.000 de euro de la un membru al grupării, asigurându-l pe acesta că are influenţă la conducerea Gărzii Financiare şi că poate influenţa rezultatul verificărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc