AcasăSTIRIUniversităţile de top vin astăzi la Timişoara

Universităţile de top vin astăzi la Timişoara

Zeci de universităţi mari din toată Europa şi din America de Nord vin astăzi,  24 octombrie, la Hotel Continental din Timișoara pentru a oferi elevilor români informaţii despre ce înseamnă să fii student la o facultate renumită. Totodată, aici se vor putea afla informaţiile esenţiale referitoare la taxele de școlarizare, posibilități de finanțare, programele disponibile și procesul de aplicare. 

Romanian International University Fair (RIUF) este cel mai mare eveniment educaţional din România şi Estul Europei. Anual, peste 100 de instituţii educaţionale, din peste 20 de tari, vin sa interactioneze direct cu tinerii romani interesati de studii internationale.  Mii de elevi de liceu si studenti au plecat la studii in strainatate, în perioada 2005-2013, după ce au venit la RIUF şi au obţinut toate informaţiile necesare realizării procesului de aplicare.

 

Participanții la târg vor avea acces la standurile universităților din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Elveția, Danemarca, Ungaria, SUA și România, precum și la standuri ale organizațiilor care desfășoară programe de dezvoltare personală și profesională. De asemenea, vizitatorii vor putea găsi cursuri de limbi străine, reduceri la cărți de pregătire pentru testele necesare la admiterea în străinătate și multe altele.  Pentru a naviga mai ușor prin lista lungă de universități, vizitatorii au la dispoziție o platformă în care să vadă ce universități desfășoară programe din domeniile de interes pentru ei. Astfel, pot veni pregătiți la eveniment pentru a obține informații personalizate privind aplicația lor.


La RIUF au loc și sesiuni de prezentare, menite să-i ajute pe cei ce vor să afle mai multe detalii despre studiul într-o anumită țară sau la o anumită universitate. În cadrul lor vor fi prezentate informații despre diferitele sisteme academice și particularitățile lor, despre campusurile și activitățile extra-școlare pe care universitățile le au pentru studenți, despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de carieră și modul în care universitățile își ajută absolvenții să aleagă domeniul potrivit.

Aceste sesiuni sunt menite să ofere participanților informații complete, pe care să le ia în considerare atunci când evaluează programele de studiu și destinațiile potrivite pentru ei. Pentru a participa la prezentări, este necesară înscrierea pe site-ul RIUF.

Consiliere gratuită
Vizitatorii târgului pot să participe la sesiuni de consiliere gratuită în carieră și pentru realizarea aplicației la studii în străinătate. Astfel, pe baza unui test, ei pot afla care sunt domeniile potrivite pentru ei, în funcție de aptitudinile și pasiunile lor. Apoi, cu ajutorul consilierilor EDMUNDO, vizitatorii pot găsi programele de studiu din domeniile respective, în țările de interes pentru ei. În plus, consilierii îi pot sprijini în realizarea unei aplicații competitive și îi pot ajuta cu toate informațiile necesare până ajung să fie studenți internaționali.

Burse în valoare de peste 500.000 de Euro
14 dintre universitățile și instituțiile prezente la RIUF Timișoara vor oferi burse, al căror cuantum total se ridică la peste 500.000 de Euro. Bursele pornesc de la 1.000 de lire pe an (aproximativ 1.200 de euro) și pot ajunge chiar la peste 60.000 de dolari (aproximativ 45.000 de euro) pentru un program de MBA în Statele Unite. Lista completă a burselor accesibile la târg poate fi găsită pe site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc