AcasăSOCIALUn tablou de Nicolae Grigorescu este cea mai bine vândută pictură pe...

Un tablou de Nicolae Grigorescu este cea mai bine vândută pictură pe piața românească de artă

Cea mai bine vândută pictură pe piața românească de artă este lucrarea “Țărăncuțe (De la fântână)” de Nicolae Grigorescu, ea fiind achiziționată, marți seară, într-o licitație, pentru 320.000 euro. Recordul anterior era deținut de tabloul “Două fete” de Ștefan Luchian.

Tabloul lui Grigorescu a fost vândut la casa de licitații Artmark și era estimat la 90.000-160.000 euro, dar în cele din urmă a atins dublul estimării maxime. La preț se adaugă comisionul casei de licitații, care în acest caz este în jurul a 15%. Lucrarea face parte dintr-un ciclu de variațiuni pe aceeași temă a „Întoarcerii de la izvor”, pe care Grigorescu l-a abordat pe întreg parcursul operei, poate fi considerată ca fiind realizată în jurul anului 1895 și a făcut parte din colecția sculptorului Constantin Baraschi. Cel mai mare preț obținut de un tablou semnat Nicolae Grigorescu data din 2011, când, tot la Artmark, lucrarea “Țărăncuță odihnindu-se” a fost vândută pentru 270.000 euro.

Recordul anterior pentru cea mai bine vândută pictură pe piața locală era deținut de lucrarea “Două fete” de Ștefan Luchian, care a atins, în aprilie 2013, la casa de licitații Goldart, suma de 300.000 euro.

În topul celor mai bine vânduți pictori pe piața locală, Nicolae Grigorescu era depășit până acum și de Nicolae Tonitza, a cărui lucrare “În iatac” obținea în 2011, la Artmark, prețul de 290.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc