AcasăADVERTORIALUn stil de viață minimalist înseamnă mai multe economii: află cum să...

Un stil de viață minimalist înseamnă mai multe economii: află cum să trăiești mai simplu și mai confortabil

 Un stil de viaţă minimalist presupune eliminarea lucrurilor de care nu ai nevoie în viaţa ta. Mulţi îl descriu că a “a trăi mai fericit cu mai puţin”, deoarece minimalismul implica renunţarea la tot ceea ce aglomerează fără sens, de la obiecte şi până la activităţi. De asemenea, minimalismul îţi poate aduce nu numai confort şi linişte, ci şi economii. Pentru a te bucura de beneficiile lui nu trebuie să începi să faci schimbări radicale, ci poţi începe cu câţiva paşi simpli în acest sens.

 Descoperă cum poţi trăi mai simplu şi mai comod 

Încearcă să reduci risipa alimentară

 Una dintre cele mai mari probleme în gestionarea deşeurilor ce încarca planetă o reprezintă risipa alimentară. Aceasta nu numai că poluează aerul şi reprezintă o provocare pentru autorităţile ce se ocupă de astfel de deşeuri, dar înseamnă şi mai mulţi bani cheltuiţi degeaba pentru tine. Un stil de viaţă minimalist, echilibrat, nu ar trebui să includă risipă de alimente, atât din motive economice, cât şi ecologice. Poţi încerca să reduci treptat risipă alimentară folosind listele de cumpărături ori de câte ori mergi în supermarket şi congelând alimentele pe cale să expire pe care nu vrei să le consumi încă. 

Aşteaptă momentul potrivit pentru cumpărături mari

 Minimalismul şi simplitatea nu au la baza foarte multe obiecte, însă cele care există trebuie să te ajute şi să îţi facă viaţa mai plăcută. Pentru a trăi mai simplu şi mai comod poţi renunţa la obiectele care îţi aglomerează casă şi viaţa inutil şi le poţi alege doar pe cele de care ai cu adevărat nevoie. Pentru economisi şi bani atunci când faci cumpărături mari poţi aştepta momentele de reduceri. Spre exemplu, pe Homelux.ro găseşti reduceri Black Friday la mobilă, articole de menaj şi accesorii pentru casa. Atunci când alegi să cumperi mai rar şi în momentele potrivite, vei achiziţiona produsele de care ai nevoie şi vei face şi economie în acelaşi timp.

Donează mai des

 Un stil de viaţă simplu înseamnă şi grijă faţă de ceilalţi. Fă-ţi un obicei din a dona lucrurile pe care nu le mai foloseşti sau lucrurile pe care le foloseşti pe o perioadă limitată de timp. Dacă nu mai ai nevoie de ceva poţi oricând să îl oferi cuiva care ar avea. Acest lucru nu îţi va aduce economii, însă va contribui la starea ta de bine şi la bunăstarea societăţii. Deşi poate părea exagerat, ajutorul pe care îl oferi celor din jur este mereu important oricât de neînsemnat ar părea pentru tine.

 Un stil de viaţă minimalist nu trebuie să fie drastic pentru a aduce schimbări pozitive în viaţa ta. Încearcă să începi cu mici schimbări care îţi vor aduce confort, economii şi împlinire, cum ar fi renunţarea la tot ce simţi că nu îţi mai foloseşte. Poţi începe cu o curăţenie generală din care să sortezi haine şi obiecte pentru o donaţie sau cu o listă de cumpărături în care să incluzi doar alimentele pe care ştii sigur că le vei consuma.

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc