AcasăSTIRIHUNEDOARAUn preot a demisionat după ce s-a înscris în cursa electorală

Un preot a demisionat după ce s-a înscris în cursa electorală

Preotul din comuna hunedoreană Luncoiu de Jos, Ioan Poenar, a demisionat din funcţie după ce s-a înscris în cursa electorală pentru un mandat de deputat din partea PRM în Colegiul Brad-Valea Mureşului.

Rânduile interne ale Bisericii Ortodoxe Române nu permit preoţilor să se implice în politică pe funcţii alese, cum sunt cele de consilieri sau parlamentari, aşa că Ioan Poenar a fost nevoit să aleagă între cele sfinte şi politică. A preferat ultima variantă, mai ales că domnia sa a mai candidat, în vară, la funcţia de primar al oraşului Brad, şi atunci fiind în coflict cu superiorii săi.

„După 22 de ani, cât am slujit în Luncoiu de Sus şi Podele, am fost nevoit să plec, pentru că aşa mi s-a cerut. În regulamentul nostru există, într-adevăr, menţiunea că, în cazul în care candidezi pentru un loc de consilier local sau judeţean, trebuie să demisioneze din funcţia de preot paroh. Însă, când e vorba de parlamentare, nu se specifică nimic, deci nu cred că era nevoie să demisionez. Dar, lucrurile sunt probabil dirijate de cineva şi a trebuit să-mi dau demisia”, a declarat Ioan Poenar.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, Gabriel Miricescu, a comfirmat decizia luată de părintele Poenar. „Dacă un preot vrea să participe la viaţa politică, atunci, conform regulamentelor bisericeşti, trebuie să demisioneze din funcţia de preot-paroh”, a spus reprezentantul Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc