AcasăSTIRIHUNEDOARAUn ONG din Valea Jiului își propune să transforme Lupeniul într-un...

Un ONG din Valea Jiului își propune să transforme Lupeniul într-un municipiu al tinerilor

În toamna acestui an, Asociația Niloran al cărui președinte este colaboratorul portalului stiridinvest.ro, Nicu Tașcă,  revine cu un nou proiect pentru tinerii din municipiul Lupeni.

Nu întâmplător a fost ales Lupeniul, administrația publică din vesticul municipiul al Văii Jiului înțelegând și apreciind importanța proiectelor pentru tineri. Proiectul care va fi implementat se numește ”Lupeni – Municipiul Tinerilor” și va fi, după cum îi spune și numele proiectul care va da startul transformării într-un oraș al tinerilor.

Președintele Asociaței Niloran, Nicu Tașcă, se declară încântat de faptul că, după o pauză de un an de zile, organizația neguvernamentală revine cu implementarea unui nou proiect la Lupeni.

”Sunt deosebit de încântat de faptul că, după un an de absență, revenim în municipiul Lupeni cu un nou proiect. A fost dorința noastră să revenim la Lupeni și am găsit deschidere în administrația condusă de cel mai tânăr primar din  Valea Jiului, Lucian Resmeriță. Și oricine ar spune orice, tinerețea își are atuurile sale, mai ales în materie de probleme și preocupări ale tinerilor. Multumesc primarului municipiului Lupeni și Consiliului Local pentru deschidere! Din păcate, Lupeni este singura comunitate, singura administrație din Valea Jiului, care face acest gest de deschidere către tineri. Trebuie să fie o mândrie pentru cei de acolo și o uriașă rușine pentru reprezentanții celorlalte administrații, care contină să se zbată în ignoranță și să nu-și prețuiască tinerii. Întorcându-mă la proiect,el se încadrează în specificul nostru de proiecte pe tema participării publice și va avea peste 150 de participanți, toți tineri din Municipiul Lupeni. Sperăm că vom continua cu astfel de proiecte la Lupeni”, a declarat Tașcă.

Din păcate, organizațiile neguvernamentale nu trec prin cele mai bune vremuri. Finanțările s-au rărit și au devenit inaccesibile, în special la nivel national, preferându-se alte criterii de acordare a proiectelor.

”Vremurile sunt grele pentru organizațiile neguvernamentale, finanțările sunt destul de puține și de greu de obținut. Dar încercăm să ținem steagul sus, să învățăm, să devenim mai buni, astfel încât să nu ne mai poată refuza nimeni. Mergem înainte, chiar dacă o facem cu oarecare greutate”, a mai spus președintele Asociației Niloran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc