AcasăSTIRIUn nou proiect online, inițiat de Teatrul de Păpuși "Prichindel" pentru copiii...

Un nou proiect online, inițiat de Teatrul de Păpuși „Prichindel” pentru copiii din județul Alba

[ad_1]

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba au făcut noi precizări legate de situația subprefectului de Alba, Viorel Rașcovici, fost angajat al instituției, despre care există suspiciunea că, pe când era polițist, ar fi beneficiat timp de 11 ani de sporuri aferente studiilor superioare, deși el este ”absolventul” unei instituții de învățământ neacreditate. 

Actualul subprefect este în prezent pensionar MAI și a fost în trecut șef de post la Cergău.

Reprezentanții Poliției au revenit cu o informare neclară, care nu lămurește nici acum în baza căror documente a încasat Rașcovici aceste sporuri.

Reprezentanții IPJ Alba consideră că datele comunicate nu contravin, în nici un fel, celor comunicate anterior, însă nici nu neagă acordarea sporului respectiv.

Potrivit acestora, ”Sporul salarial în discuție este acordat agenților de poliție cu studii superioare corespunzătoare domeniilor de activitate și este aferent posturilor prevăzute cu studii medii” se arată în răspunsul primit.

”Nu a ocupat un post destinat persoanelor cu studii superioare”

Inițial, reprezentanții IPJ Alba au transmis oficial că Viorel Rașcovici a beneficiat de ”venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii” și că ”acesta nu a ocupat în cadrul unității vreun post destinat persoanelor cu studii superioare”.

În baza acestui răspuns, Alba24 a publicat un articol:

IPJ Alba face precizări în scandalul studiilor subprefectului Rașcovici: Nu a fost încadrat ca polițist cu studii superioare

Pentru că au existat suspiciuni cu privire la corectitudinea acestui răspuns, vineri dimineață, Alba24 a revenit cu o solicitare pe adresa IPJ Alba.

Solicitarea către IPJ Alba:

”Prin prezenta vă solicităm clarificări legate de răspunsul Nr. 196.310 din 10.03.2021 pe care ni l-ați transmis în urmă cu 2 zile la solicitarea privind perioada în care domnul Viorel Rașcovici (actual subprefect al județului Alba) a fost angajat al IPJ Alba și perioada în care a fost angajat pe un post cu studii superioare în cadrul instituției dumneavoastră și dacă a fost remunerat ca atare (ce sporuri a încasat în perioada respectivă).

În adresa respectivă ne-ați răspuns că:

”Persoana la care faceți referire a fost angajatul Inspectoratului de Poliție Județean Alba în perioada 1991 – 2016. Aceasta a ocupat funcții prevăzute cu studii medii, conform fișei postului (printre care și funcția de șef post care este funcție de conducere) și a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii. Acesta nu a ocupat în cadrul unității vreun post destinat persoanelor cu studii superioare”.

Vă informăm că Alba24 a publicat un articol bazat pe răspunsul primit de la dumneavoastră.

Cu toate acestea, în spațiul public a apărut o adeverință emisă de instituția dumneavoastră, care arată contrariul.

Este vorba despre documentul cu nr. 58.361 din data de 02.07.2018, în care se arată că persoana în cauza a beneficiat de acest spor timp de 11 ani.

Vă solicităm clarificări legate de modul în care s-a formulat răspunsul către noi și de care este adevărul în această situație”.

Noile precizări ale Poliției:

”Datele pe care vi le-am comunicat în răspunsul nostru precedent sunt corecte. Persoana la care faceți referire a ocupat doar posturi prevăzute cu studii medii și a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii.

Pentru ocuparea unei funcții de șef de post de poliție comunală nu sunt necesare studiile superioare.

Documentul la care faceți referire în actuala solicitare cuprinde date care nu contravin, în nici un fel, celor comunicate anterior de noi.

Sporul salarial în discuție este acordat agenților de poliție cu studii superioare corespunzătoare domeniilor de activitate și este aferent posturilor prevăzute cu studii medii”.

Rașcovici a fost numit în funcție la propunerea USR Alba, iar suspiciunile cu privire la studiile sale au apărut odată cu publicarea CV-ului său.

Citește și: Probleme în CV-ul subprefectului propus de USR în Alba. Rașcovici, fost polițist, a absolvit o ”universitate” închisă de ANPC



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc