AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSUn hunedorean, vedetă la primul târg regional de berbeci de la Miercurea...

Un hunedorean, vedetă la primul târg regional de berbeci de la Miercurea Ciuc

Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine ”Dacia” din județul Hunedoara, este vedeta care va lua parte sâmbătă, 26 iulie,  la primul târg de berbeci organizat la nivel regional, în Miercurea Ciuc.

andresoiSupranumit ”regele ciobanilor”, Dumitru Andreșoi are declarate în acest an la APIA nu mai puțin de 25.000 de oi. El are și peste 25 de milioane de euro în conturile bancare.   Hunedoreanul este însă numai unul din cei peste 3.000 de crescători de ovine care vor participa la Miercurea Ciuc, pe terenul fostului poligon militar, la acest eveniment. Organizatorii spun că se așteaptă ca la târg să fie expuși aproximativ 300 de berbeci de către crescătorii de animale din județele Brașov, Covasna, Sibiu, Hunedoara, Vrancea, Buzău, Mureș, Bistrița-Năsăud și Harghita.

 [quote_box_center]Acest târg a luat naștere din inițiativa crescătorilor de ovine și este un bun prilej pentru întâlnire, pentru schimb de experiență, dar mai ales pentru ameliorarea rasei Ţigaie. În alte zone ale țării, mai ales în județele Sibiu și Bistrița-Năsăud, există deja târguri de acest gen, în această regiune însă, este o premieră”, a declarat Barna Tanczos, unul dintre organizatori.[/quote_box_center]

Organizatorul principal al evenimentului, Zoltan Marton, a spus la rândul său că evenimentul este un bun prilej pentru crescătorii de ovine să aprecize calitatea raselor și, poate, chiar să facă în așa fel încât să aducă un plus în ameliorarea acestora din punct de vedere genetic

La târgul de berbeci vor fi organizate și seminarii la care sunt așteptați profesori universitari, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, respectiv ai asociațiilor crescătorilor de animale din diferitele județe ale țării.

Deschiderea târgului va avea loc la ora 9:00, fiind urmată de diferite programe: licitații de berbeci, prezentarea tehnologiilor de creștere și întreținere a ovinelor, prezentare de mânat turme sau demonstraţia tehnicii ajustării unghiilor la ovine cu echipament modern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc