AcasăSPORTUn "central" din Deva, cel mai bun arbitru al judeţului, în anul...

Un „central” din Deva, cel mai bun arbitru al judeţului, în anul ce a trecut

184205_487327477993219_1271221302_n„Centralul” Flavius Coroiu din Deva este, la doar 23 de ani, cel mai bun arbitru al anului 2012 în Hunedoara. Fost fotbalist în Liga a III-a la CFR Simeria, Flavius a stat de ambele părţi ale „baricadei” timp de doi ani, dar a ales în cele din urmă fluierul şi cartonaşele în dauna mingii.

Ocupant al locului doi în ierarhia întocmită de Comisia Judeţeană de Arbitri (CJA) Hunedoara în sezonul trecut, deveanul are în gând să promoveze în lotul „fluieraşilor” care oficiază jocuri în Liga a III-a. În viaţa de zi cu zi lucrează în cadrul Consiliului Judeţean, iar în weekend fluieră în Liga a IV-a şi a V-a. Are programul flexibil astfel că îşi permite să se pregătească temeinic pentru fiecare joc. Spune că nu are un model anume din lumea „cavalerilor în negru” şi speră ca 2013 să îi aducă trecerea la un nivel superior. „Mă bucură această apreciere şi mă motivează în acelaşi timp. Anul trecut a fost unul foarte bun pentru mine, sper ca în 2013 să mă alătur lotului divizionar care oficiază meciuri în ligile superioare. Mă pregătesc foarte bine fizic şi teoretic pentru fiecare meci la care mă prezint concentrat şi bine montat psihic. Cred că principalele calităţi ale unui arbitru bun trebuie să fie ambiţia şi încrederea în sine”, a spus arbitrul numărul 1 al judeţului.

În ierarhia arbitrilor asistenţi, lider a fost Raul Popa din Hunedoara. Hunedoreanul de 27 de ani este fost atlet de performanţă, actualemente profesor de educaţie fizică în cadrul Colegiului Economic „Emanoil Gojdu” din Hunedoara şi se află la primul sezon în care mânuieşte fanionul.  „Am ajuns din întâmplare la cursurile de arbitraj, însă mă bucur că am perseverat pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac. înainte nu-i priveam cu ochi buni pe arbitri, dar acum îi văd ca pe nişte domni care încearcă să îşi facă din plin datoria pe teren”, spune tuşierul anului 2012 în judeţ.

„Clasamentele au fost întocmite pe baza notelor de la testările fizice şi teoretice, a numărului de meciuri arbitrate, a notelor obţinute de la observatori şi a personalităţii arătate în teren de toţi arbitrii”, a spus Petru Spărios, secretarul executiv al CJA Hunedoara.

105 arbitri au oficiat anul trecut în competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara, lotul judeţean fiind cel mai tânăr din ţară, cu o medie de vârstă de 21 de ani.

sursa foto: Comisia Judeţeană de Arbitraj Hunedoara (facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc