AcasăSTIRIUn bătrân de 71 de ani a înotat 3 kilometri. Vezi de...

Un bătrân de 71 de ani a înotat 3 kilometri. Vezi de ce a făcut asta

Cel mai vârstnic participant la cea de-a doua ediție a concursului de traversare înot a Lacului Surduc din județul Timiș a fost un cetățean maghiar, Laszlo Eszenyi în vârstă de 71 de ani din orașul Csongrad. El s-a înscris la categoria de rezistență și a  înotat nu mai puțin de 3000 de metri.  Competiţia s-a desfăşurat astăzi, 2o iulie, în două probe: una scurtă( 500 metri ) şi una de rezistenţă (de peste 3.000 metri) iar la linia de start s-au înscris 35 de concurenţi din Braşov, Oradea Arad, Cluj şi Timişoara, dar și din afara țării.

Laszlo Eszenyi a declarat că participă cu regularitate la astfel de concursuri, fiind însă prima participare în România.  Seniorul maghiar a mai spus că cel mai mult îi place să înoate în stilul fluture, iar în anul 2011 a obținut locul 8 la europenele din Yalta, în Ucraina. La Surduc, Laszlo Eszenyi, a fost recompensat cu un premiu special de către organizatorul concursului, Clubul de Înot Masters din Timișoara. Mihai Liseţchi, reprezentantul organizatorilor competiţiei, a spus că scopul pentru care Clubul Masters s-a implicat în organizare este popularizarea înotului, în special în rândul tinerilor. Spre deosebire de ediția trecută, în acest an vremea bună a adus la start mai mulți concurenți, astfel încât competiția s-a desfăşurat pe 5 categorii de vârste, începând de la 18 ani.

Competiţia de la Surduc este dedicată amatorilor , iar înscrierea concurenților s-a făcut la faţa locului, contra unei taxe de participare de 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc