AcasăSTIRIUn alt memorandum pentru CEH

Un alt memorandum pentru CEH

[ad_1]

Sunt peste doi ani de la momentul în care se vorbește despre darea în plată a activelor viabile din CEH și formarea unei noi societăți. Separarea activelor a fost inclusiv o cerință a Comisiei Europene, care însă nu a fost pusă în practică. Acum, ministrul Energiei spune că planul de reorganizare a CEH va face obiectul unui Memorandum.

Încă un document pentru CEH

Șeful de la Energie și conducerea CEH s-au întâlnit, vineri, pentru a discuta din nou pe marginea restructurării societății energetice.

„Am avut o nouă întâlnire de lucru cu administratorul special al CEH și reprezentanții sindicatului minerilor, pentru realizarea formei finale a planului de restructurare. Am discutat aplicat, prevederile urmând să le includem într-un Memorandum, pe care le voi prezenta în ședința de Guvern. Ulterior, vom face toate demersurile pentru a ne pune de acord și cu Comisia Europeană. Am găsit soluțiile cele mai bune pentru angajații CEH. Așa cum am promis, nu las pe nimeni în urmă și depun toate eforturile pentru ca angajații să fie protejați, iar activitatea companiei să fie reorganizată pe criterii de eficiență economică și energetică”, a spus, după întâlnire, Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Ministrul a mai precizat că săptămâna viitoare va prezenta toate detaliile privind planul de restructurare și aplicarea prevederilor OUG 60/2019, privind darea în plată, precum și stadiul înființării unei noi companii.

Și sindicatele, și conducerea CEH, dar și ministerul vorbesc despre înființarea, după darea în plată, a unei noi societăți energetice. Complexul Energetic Valea Jiului ar urma să fie format din minele Lonea, Livezeni, Vulcan și Lupeni, dar și din PrestServ și Termocentrala Paroșeni. Sindicatele, conducerea CEH dar și cea a ministerului nu vorbesc și despre soluții pentru ca viitoarea companie să nu ajungă în situația CEH. Și asta pentru că este clar pentru toată lumea că fără soluții viabile, noua companie va fi pe pierdere din a doua zi de viață.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc