AcasăSTIRIARADUDMR strânge semnături pentru referendumuri locale în șase județe

UDMR strânge semnături pentru referendumuri locale în șase județe

Kelemen Hunor a declarat astăzi la Arad că UDMR se află în plin proces de strângere de semnături pentru organizarea unor referendumuri locale în șase județe din România. Maghiarii  vor să solicite opinia populației referitoare la modul cum sunt organizate regiunile de dezvoltare.

Prezent la Arad cu ocazia manifestărilor de comemorare a executării celor 13 generali, capi ai Revoluției de la 1848 — 1849, din Ungaria, președintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat că formațiunea pe care o conduce dorește organizarea unor referendumuri locale în șase județe, pe 8 decembrie, privind regiunile de dezvoltare economică. Hunor susține că este necesară constituirea unor regiuni de dezvoltare economică mai mici, alcătuite din județe mult mai apropiate în ceea ce privește dezvoltarea economică. Președintele UDMR spune că actuala organizare a regiunilor de dezvoltare a fost una care a condus la un eșec vizibil. În opinia liderului maghiar, regiunile de dezvoltare economică au ca scop folosirea banilor europeni într-un mod coerent, pentru a atenua nivelurile de dezvoltare economică între județe.

Cetățenii din județele Covasna, Harghita și Mureș vor fi întrebați dacă doresc ca aceste județe să constituie o regiune de dezvoltare economică, iar în cazul județelor Bihor, Sălaj și Satu Mare, cetățenii vor fi întrebați dacă sunt de acord ca aceste județe să facă parte din aceeași regiune de dezvoltare economică, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai arătat că UDMR a susținut, și când se afla la guvernare, dar și în opoziție, că nu este nevoie ca în România să se înființeze noi regiuni administrative, asta însemnând doar un nou nivel administrativ, adică mai mulți bani, mai multă birocrație, decizii luate de la nivel local și duse la nivel regional. Hunor spune că USL nu are capacitatea de a amenda Constituția prin referendum, pentru ca noua Constituție să intre în vigoare în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc