AcasăADMINISTRATIETronsonul de autostradă Simeria-Orăştie va fi inaugurat în cursul zilei de joi

Tronsonul de autostradă Simeria-Orăştie va fi inaugurat în cursul zilei de joi

autostradaTronsonul de autostradă Simeria-Orăştie, cu o lungime de aproape 18 kilometri, va fi deschis joi circulaţiei, cel mai probabil inaugurarea urmând să fie făcută în prezenţa ministrului pentru Marile Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.

În acest fel, sectorul de autostradă Deva-Orăştie, în lungime totală de 32,5 kilometri va deveni funcţional aşa cum se stabilise în urmă cu doi ani, atunci când au început lucrările.

Pe traseul sectorului de autostradă dintre Deva (Şoimuş) şi Orăştie sunt construite 21 de poduri şi pasaje, cel mai mare fiind podul peste râul Mureş, care are o deschidere de 720 de metri.

Investiţia se ridică la peste 195 de milioane de euro, din care 85% reprezintă finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, iar diferenţa sunt fonduri guvernamentale.

Autostrada Deva-Orăştie a fost construită de austriecii de la Strabag şi de firma românească Straco Grup, controlată de Alexandru şi Traian Horpos, în urma unui contract de circa 197 de milioane de euro.

Contractul pentru construcţia acestui drum a fost atribuit spre finalul anului 2010, dar în 2011 s-a lucrat într-un ritm destul de redus, la un moment dat lucrările fiind chiar oprite de Protecţia Mediului după ce au fost depuse două contestaţii din partea unor săteni din Hunedoara.

Cele două firme care lucrează la această autostradă au reluat însă în forţă lucrările în 2012, construind practic peste jumătate din acest drum, anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc