AcasăSTIRIHUNEDOARATronsonul de autostrada Deva-Orăştie va fi gata în luna mai

Tronsonul de autostrada Deva-Orăştie va fi gata în luna mai

După ce în luna decembrie tronsonul de autostrada care leagă Deva de Simeria a fost dat în folosinţă, se pare că şi porţiunea de 18 kilometri care va lega Simeria de Orăştie va fi finalizată şi dată în exploatare în luna mai, susţin jurnaliştii de la cotidianul local Ziarul Hunedoreanului. Termenul iniţial pentru finalizarea tronsonului Simeria-Orăştie era aprilie 2013, însă problemele tehnice diverse şi alunecările de teren care au stricat terasamentul au condus la întârzieri.

Jurnaliştii de la publicaţia hunedoreană susţin că în prezent se lucrează la finalizarea podului peste râul Strei, din zona Simeria Veche, la intrările pe autostradă, iar în zona localităţii Turdaş peste o porţiune de cel puţin 200 de metri nu a fost turnat încă stratul de asfalt.

Construcţia autostrăzii Deva – Orăştie (de aproximativ 33 de kilometri), contractată de companiile Strabag şi Straco, a început în luna aprilie a anului 2011. Tronsonul Deva – Orăştie face parte din coridorul trans-european IV: Nădlac-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa. Investiţia se ridică la peste 200 de milioane de euro, iar două treimi din cheltuieli finanţate de Uniunea Europeană, prin programul ISPA 2004.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc