AcasăSTIRITrofeul Micului Cititor, o nouă ediție la Deva

Trofeul Micului Cititor, o nouă ediție la Deva

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează o manifestare cultural-educativă cu mare impact la cei mai tineri cititori ai noștri, un concurs de o factură deosebită, menit să-i apropie pe micii cititori de carte, de autori: Trofeul Micului Cititor. Manifestarea a ajuns la cea de-a XXXVII-a ediție. Concursul este un prilej pentru elevii din ciclul primar de a răsplăti editura, autorul, ilustratorul de carte care, în anul care a trecut, s-au dovedit a fi în topul aprecierilor lor.

În ziua de 26 mai 2017, ora 1000, în Sala Mare a Teatrului de Artă Deva, se va acorda acest mult așteptat și îndrăgit trofeu. Concursul este un prilej deosebit  pentru tinerii cititori de a cunoaște direct activitatea unei edituri, de a afla care este drumul cărții de la stadiul de manuscris până la cartea pe care o văd în rafturile librăriilor sau pe care o împrumută de la bibliotecă. În plus, este extrem de instructiv și dialogul care se stabilește între copii și scriitorii invitați, cei care s-au bucurat de aprecierea acestor exigenți cititori, copiii. Prin acordarea acestui trofeu, copiii își dezvoltă și cultivă simțul estetic, capacitatea de apreciere a stilului unui autor, pot să aprecieze o carte din multiple puncte de vedere. Astfel, ei vor îndrăgi și mai mult cartea și lectura, vor deveni prieteni ai cărții pentru toată viața.

Concomitent cu decernarea Trofeului Micului Cititor, în fiecare an, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își desemnează cel mai fidel tânăr cititor. În felul acesta este răsplătit cititorul de vârstă fragedă care a citit cele mai multe cărți de la bibliotecă în anul care a trecut, cel care i-a trecut pragul de cele mai multe ori.

În anul 2017, la acordarea Trofeului Micului Cititor au fost angrenate următoarele instituții școlare-partenere din Deva:

  • Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva,
  • Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva,
  • Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva,
  • Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva,
  • Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva,
  • Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva,
  • Școala Primară „Samuel” Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc