AcasăADMINISTRATIETrei municipii din vestul țării - în cursa pentru "Orașul Reciclării 2015"

Trei municipii din vestul țării – în cursa pentru „Orașul Reciclării 2015”

Un număr de 46 de municipii și orașe din România se luptă, în acest an, pentru titlul de „Orașul Reciclării 2015”, la ediția a III-a fiind înscrise cu 60% mai multe primării față de prima ediție. Trei dintre aceste municipii sunt din regiunea Vest: Arad, Deva și Reșița.

Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2015, autoritățile locale înscrise în competiție trebuie să dovedească faptul că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național.

Criteriile care stau la baza evaluării acestora în competiţie sunt: calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiţie.

La finalul celor şase luni, câştigătorul va obţine titlul de Oraşul Reciclării şi marele premiu: un parc tematic în valoare de 12.000 euro – un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor oraşului care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să afle o serie de informaţii utile despre reciclarea deşeurilor de ambalaje.

În plus, în premieră anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia şi municipalităţile clasate pe locul al II-lea şi al III-lea. Ocupantul locului al doilea se va bucura, timp de o săptămână, de vizita autocarului hich tech din cadrul programului educaţional Laboratorul Verde al Reciclării, prin care elevii claselor a III-a vor învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului.

Municipalitatea care va obţine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro.

Potrivit organizatorilor, Eco-Rom Ambalaje, cele 46 de municipii și orașe înscrise la ediția a III-a a ‘Orașului Reciclării’ sunt: Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Brașov, Brăila, Sectorul 6 București, Sectorul 1 București, Câmpia Turzii, Câmpina, Călărași, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraș, Fălticeni, Focșani, Galați, Gura Humorului, Iași, Mediaș, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Pitești, Ploiești, Rădăuți, Reșița, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmației, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui și Zalău.

Cei peste 5 milioane de locuitori din cele 46 de oraşe înscrise în competiţie pot separa deşeurile de hârtie, sticlă, plastic şi metal prin intermediul a peste 10.200 de containere colorate pe care le au la dispoziţie.

Competiţia Oraşul Reciclării se desfăşoară sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor şi al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul pentru Politici Publice.

La cele două ediţii anterioare ale competiţiei câştigătoare au fost oraşele Tulcea şi Sfântu Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc