AcasăSTIRITrei comune din județul Alba primesc 1,4 milioane lei în total, de...

Trei comune din județul Alba primesc 1,4 milioane lei în total, de la Guvern pentru refacerea unor drumuri afectate de inundații

[ad_1]

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost sancționate peste 180 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, 12 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea și șapte localuri care au organizat activități în spațiul public închis pentru care au fost instituite restricții.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 225 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 214 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 123 de mijloace de transport, din care 35 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.420 de persoane și au fost făcute verificări la 187 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 187 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, 12 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, iar 7 operatori economici au fost sancționați pentru organizarea de activități în spațiul public închis pentru care au fost instituite restricții.

Au fost organizate 13 acțiuni punctuale la baruri, restaurante și terase, iar la Sebeș un eveniment privat a fost întrerupt.

Vezi și Petrecere de majorat, întreruptă de polițiști, în Sebeș. Administratorul localului și mai multe persoane, amendate

Vineri, Inspectoratul de Poliței Județean Alba împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba au organizat, pe raza municipiului Alba Iulia și pe raza secțiilor de poliție rurală Galda de Jos și Vințu de Jos, o acțiune, în sistem integrat, cu efective suplimentare, la care au participat 31 de polițiști și jandarmi, care au fost sprijiniți de polițiști locali, lucrători ISU, DSP și ITM.

Au fost legitimate 234 de persoane, verificate 122 de autovehicule, din care 17 destinate transportului în comun și au fost au fost controlate 25 de baruri, 28 de restaurante și 51 de terase.

Echipele de control au depistat și sancționat, în conformitate cu Legea 55/2020, 43 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție sanitară și 7 operatori economici care au organizat activități în spațiul public închis, pentru care au fost instituite restricții.

”Obiectivul acțiunilor desfășurate este de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim faptul că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise si/sau deschise, publice și/sau private.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte regulile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri”, transmite IPJ Alba.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc