AcasăSĂNĂTATEA TATratament universal pentru cancer? Cercetătorii israelieni susțin că sunt în punctul unei...

Tratament universal pentru cancer? Cercetătorii israelieni susțin că sunt în punctul unei descoperiri epocale

Un grup de oameni de știință israelieni susțin că un tratament pentru cancer – orice tip de cancer – va fi găsit în maximum un an. Compania israeliană Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi) a descris tratamentul – intitulat MuTaTo – ca fiind comparabil cu un antibiotic împotriva bolii, utilizând o abordare multiprovizionată similară cu tratamentul administrat pacienților HIV. Echipa israeliană a declarat pentru cotidianul Jerusalem Post că acest tratament se bazează pe o combinație de mai multe peptide pentru fiecare celulă de cancer, eliminând astfel șansele de ocolire a tratamentului prin diferite mutații.

„Noi credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”, a declarat Dan Aridor, de la AEBi.

CEO-ul companiei, dr. Ilan Morad, a declarat că MuTaTo lucrează, de asemenea, cu celulele stem canceroase, eliminând șansele de reapariție a bolii. El susține că tratamentul va fi eficient încă din „Ziua 1” fără efecte adverse și la costuri minimale, comparativ cu alte tratamente.

Cercetătorii israelieni susțin că tratamentul lor nu a fost încă testat pe oameni, deși Aridor susține că s-a demonstrat succesul la șoareci, fiind foarte aproape de demararea testelor clinice pentru subiecți umani.

Dar cel puțin un expert din S.U.A. a pus la îndoială legitimitatea tratamentului potențial și a spus că este cel mai probabil doar o altă afirmație pe o listă lungă de „promisiuni false” iresponsabile și, în cele din urmă, crude pentru pacienții cu cancer.

Dar dr. Ben Neel, director al Centrului de Cancer Perlmutter din cadrul NYU Langone Health, este sceptic, spunând că vindecarea cancerului este scopul multor cercetători din acest domeniu, însă cancerul este o boală multiplă și este foarte puțin probabil ca această companie să fi găsit un „tratament” pentru cancer, cu atât mai mult un singur remediu pentru diferitele tipuri ale bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc