Unii oameni au tendința de a crede tot ce aud, fără a se interesa dacă informațiile primite sunt corecte sau nu. Din acest motiv, au fost create numeroase mituri atât despre mașini, cât și despre calculatoare și multe alte lucruri.
Dacă ești genul de om care se încrede doar în ceea ce este veridic și corect, atunci trebuie să afli care sunt miturile pe care nu mai trebuie să crezi incepând cu 2020. Au fost demontate numeroase informații incorecte despre domeniul calculatoarelor, fapt pentru care, dacă ești pasionat de tehnologie și computere, trebuie neapărat să citești în continuare acest articol.
Top 5 mituri demontate în 2020 despre calculatoare:
- Dacă PC-ul se mișcă lent, este din cauza apariției unor viruși
Această informație este falsă, fiind doar un mit circulat adesea în spațiul public. Este adevărat că din cauza virușilor calculatorul nu mai procesează la fel de rapid comenzile, însă nu aceasta este întotdeauna cauza pentru care nu mai dă randament.
Este posibil să ai prea multe programe deschise sau poate ai o problemă la hardware. Astfel, dacă laptop-ul nu se mai prezintă în stare optimă de funcționare, poți încerca întâi să închizi ferestrele deschise, să instalezi un antivirus, iar dacă aceste metode nu funcționează, mergi la un specialist, pentru a găsi și rezolva adevărata defecțiune.
- Cu un program antivirus, computerul nu poate primi viruși
Oamenii consideră că prin intermediul unui program antivirus scutesc infectarea computerului cu viruși pentru totdeauna. Însă, dacă nu îl actualizezi în mod constant, există mari șanse ca PC-ul să aibă probleme. În plus, dacă faci asta în mod constant, dar intri pe tot felul de emailuri suspecte și descarci softuri gratuite în mod aleatoriu și nepăsător, să nu fii surprins în momentul în care calculatorul se strică.
- Calculatorul trebuie oprit complet în fiecare seară
Foarte multe persoane consideră că oprirea computerului pe timp de noapte, ajută la prelungirea vieții acestuia. Este cert că PC-ul trebuie închis ori de câte ori nu îl folosești, însă acest lucru se poate întâmpla și pe timp de zi. Nu trebuie să-l ții închis câte 8 ore, pentru ca sistemul să nu se defecteze, ci să-l pui în funcția de „sleep” de fiecare dată când nu îl utilizezi pentru o perioadă determinată.
- Problemele calculatorului pot fi rezolvate cu ușurință pe cont propriu
În cazul în care de fiecare dată când ai o eroare, te apuci își desfaci în totalitate componentele acestuia, trebuie să știi că riști să defectezi alte elemente care se află în stare excelentă. Astfel, ca să nu strici mai tare PC-ul, este recomandat ca de fiecare dată când întâmpini o problemă, să mergi la un service specializat. Reține că poți face reparații calculatoare la Salut-it, unde se află adevărați profesioniști, care rezolvă în scurt timp orice defecțiune tehnică a computerului tău.
În cele din urmă, este esențial ca întotdeauna când auzi un anumit lucru, să te informezi cu privire la veridicitatea informației înainte de a crede, pentru a sta departe de toate miturile care există.
Sursa foto: Unsplash.com