AcasăADVERTORIALTop 4 reguli ale stiliștilor pentru alegerea rochiei ideale

Top 4 reguli ale stiliștilor pentru alegerea rochiei ideale

Alegerea rochiei ideale nu trebuie să fie la întâmplare. Rochia reprezintă articolul vestimentar care are capacitatea de a sublinia cel mai bine liniile corpului, dar și personalitatea și feminitatea, dar în cazul în care alegerea nu este inspirată și nu ține cont de rigorile stilistice, rochia poate dezavantaja din punct de vedere estetic persoana care o poartă.

Nu e simplu să alegi o rochie perfectă, indiferent de evenimentul la care trebuie să o porți. Fie că vorbim despre un cocktail, despre un eveniment de seară, despre o gală sau o cină romantică, rochia trebuie să se potrivească în primul rând formelor corpului, iar mai apoi, materialele din care este confecționată, dar și lungimea ei și a mânecilor, precum și adâncimea decolteului nu trebuie să fie elemente neglijate și lăsate la voia întâmplării.

Iată cele mai importante 4 reguli, pe care designerii vestimentari le recomandă femeilor, atunci când sunt în căutarea unei rochii care să le avantajeze:

1. O rochie nu trebuie să dezgolească, simultan, picioarele și pieptul

O rochie menită să aducă eleganță, rafinament și stil persoanei care o poartă, nu va dezgoli niciodată, simultan, atât picioarele, cât și pieptul.

Persoanele care vor să aibă o apariție demnă de covorul roșu, vor renunța la decolteu, dacă rochia este scurtă. În acest caz, se va opta pentru acoperirea zonei pieptului. De asemenea, rochia poate oferi o perspectivă amplă asupra decolteului, dacă este lungă și acoperă în integralitate picioarele. Se permite, totuși, spun experții, ca în cazul existenței unui decolteu nu foarte pronunțat, să poată fi inclus în designul rochiei o crăpătură pentru picior. Dar cam aici se opresc excepțiile.

2. Rochiile de seară sunt obligatoriu lungi

Nu există evenimente de seară la care să ne prezentăm cu rochii scurte. Deși unele persoane nu prea mai pun preț pe etichetă și nici evenimentele elegante nu mai sunt ce erau odinioară, rochiile de seară trebuie să fie, în mod obligatoriu, lungi. Ele trebuie să acopere complet picioarele. 

Astfel, spun stiliștii, persoana care poartă o astfel de rochie va denota eleganță și bun gust, dar și cunoașterea normelor de protocol.

3. Materiale de calitate, înainte de toate

Degeaba o rochie este frumos croită și vine ca turnată pe corp, dacă materialele din care este confecționată lasă de dorit. Pe lângă faptul că materialele de calitate slabă au caracteristica de a se șifona rapid, ele pot să favorizeze transpirația excesivă. Evident ca nimeni nu-și dorește să apară, la un eveniment, șifonat, transpirat, iar fotografiile să fie un adevărat fiasco. Din acest motiv, calitatea materialului este esențială, pentru ca rochia să fie cu adevărat confortabilă, să arate bine și să favorizeze purtătoarea. În cazul în care ești în căutarea unui astfel de produs, poți consulta o gamă vastă de rochii de la Bogas.ro.

4. Poartă rochii mulate doar dacă silueta de avantajează

Majoritatea femeilor se dau în vânt după rochii mulate, însă adevărul este că o astfel de rochie pune în valoare doar siluetele proporționate. Nu trebuie, ce-i drept, să ai dimensiuni de manechin, însă este vorba despre o armonie vizuală pe care trebuie să te asigură că o deții, înainte de a îmbrăca un astfel de articol vestimentar. Bineînțeles, cu ajutorul exercițiilor fizice, îți poți îmbunătăți fizicul. 

În cele din urmă, nu uita că indiferent de modelul rochiei, cel mai frumos accesoriu al unei femei este zâmbetul, iar el pune în valoare absolut orice ținută vestimentară.

Sursă foto: freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc