AcasăADVERTORIALTOP 4 AVANTAJE ale reducerii amprentei de carbon în activitățile economice

TOP 4 AVANTAJE ale reducerii amprentei de carbon în activitățile economice

Încălzirea climatică reprezintă una dintre cele mai grave provocări existente în prezent în ceea ce privește mediul. Din cauza emiterii în atmosferă a unei cantități colosale de gaze cu efect de seră, dintre care dioxidul de carbon are cea mai mare pondere, temperaturile medii de pe Glob au crescut, iar acest lucru a dus la disturbarea sistemului climatic și la înmulțirea momentelor climatice extreme, ca de exemplu seceta și inundațiile. Limitarea producerii gazelor cu efect de seră este o preocupare majoră a diverselor activități economice, mărimea amprentei de carbon reprezentând un indicator important, ce arată preocuparea față de natură. 

Protocoalele încheiate la nivel mondial prevăd ca în prezent și în viitorul apropiat să se implementeze practici economice care să ducă la diminuarea amprentei de carbon, scopul final fiind eliminarea în totalitate a emisiilor gazelor cu efect de seră. Firmele din România își pot arăta disponibilitatea în acest sens prin calcularea și reducerea amprentei de carbon. Activitatea poate fi pusă în practică apelând la consultanță de mediu de la Stratos, firmă care oferă servicii specializate în domeniul protecției mediului înconjurător. 

Iată care sunt cele patru avantaje ale reducerii amprentei de carbon în activitățile economice! 

Măsurarea amprentei de carbon se realizează prin calcularea emisiilor directe și indirecte de gaze cu efect de seră ce sunt eliberate în atmosferă în urma desfășurării unei activități economice. Prin aflarea acestei cifre se poate observa cât de distructiv este efectul ei asupra mediului înconjurător și se pot lua decizii în privința reducerii sale. Deși operațiunea nu este încă obligatorie în România, preocuparea în această direcție poate aduce avantaje semnificative firmelor ce apelează la această soluție:

  • În viitorul apropiat se întrevede o accentuare a preocupărilor cu privire la încălzirea climatică și o impunere a unor politici naționale și internaționale în această privință. Firmele care se preocupă de problemă de la început vor avea, cu siguranță, un avantaj competițional față de concurență, având deja implementate măsuri în ceea ce privește reducerea amprentei de carbon;
  • Studiile au demonstrat că activitățile economice cu preocupări în reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră sunt văzute ca unele responsabile și care au mai multe șanse în realizarea unor profituri importante. Clienții preferă firmele responsabile și aleg, în cele mai multe cazuri, pe acestea, în defavoarea concurenței, mai puțin interesată de mediul înconjurător;
  • Reducerea amprentei de carbon reprezintă și o metodă de optimizare a costurilor prin reducerea consumului de energie și de resurse. Firmele preocupate de acest domeniu au înregistrat o reducere a cheltuielilor în ceea ce privește achiziția energiei și a materiei prime, prin micșorarea risipei și prin impunerea unor politici de economisire inteligentă;
  • Sănătatea mediului înconjurător este o garanție a unei vieți confortabile și, mai ales, a lăsării moștenire către generațiile viitoare a unei planete curate. Preocuparea în acest domeniu arată responsabilitate față de prezent și viitor și permite dezvoltarea unei comunități locale, naționale și internaționale, cu șanse maxime de conviețuire.

În concluzie, reducerea amprentei de carbon reprezintă o ocazie perfectă de limitare a cheltuielilor, de eficientizare a costurilor, dar și o metodă de a arăta responsabilitatea față de planetă și de mediul înconjurător. 

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc