AcasăADVERTORIALTOP 3 decizii pe care trebuie să le ia o femeie la...

TOP 3 decizii pe care trebuie să le ia o femeie la trecerea dintre ani

De fiecare dată când un an se apropie de sfârșit iar un altul se pregătește să vină, cei mai mulți dintre noi își fac bilanțuri și planuri de viitor. Evaluează-ți și tu situația actuală și fă-ți un plan bine pus la punct, astfel încât să îți atingi toate obiectivele pe care ți le-ai propus! Iată câteva idei de abordări care îți vor face acest traseu mai ușor de planificat și de parcurs!

Principalii piloni ai unei vieți împlinite: familia & prietenii, profesia și pasiunile

Indiferent care este domeniul vieții în care simți nevoia de completări, important este să conștientizezi care sunt dorințele și așteptările tale de la viață și de la cei din jur, dar mai ales de la tine. Pentru că tu ești personajul principal în viața ta. Ca să simplificăm analiza de ansamblu, vom lua pe rând fiecare categorie în parte.

Familia și prietenii

Omul este o ființă socială prin definiție, iar relațiile cu cei apropiați îți pot influența existența în bine sau în rău, în funcție de modul în care sunt construite și se desfășoară. Chiar dacă socializarea și relaționarea s-a complicat odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19, acum, mai mult decât oricând, ai nevoie de apropiere, de sprijin, de contexte în care să te simți iubită, apreciată, susținută. Și cine poate face mai bine toate acestea, dacă nu familia și prietenii?

Prețuiește și ține aproape persoanele dragi din viața ta. Arată-le, la rândul tău, cât de importante sunt pentru tine. Evită contactele cu oamenii toxici și pune capăt relațiilor care îți fac mai mult rău decât bine.

Profesia

Dacă ești mulțumită de profesia și de statutul tău social, dar și de situația ta financiară, felicitări! Înseamnă că nu ai decât să menții această stare de lucruri.

Dacă, în schimb, ești nemulțumită de actualul loc de muncă, ar fi cazul să cauți alternative. Totuși, nu este bine să renunți la un loc sigur înainte de a identifica și a bate în cuie un nou contract, mai avantajos. Spre exemplu, acest studio de videochat poate fi o sursă de venituri suplimentare pentru femeile mai curajoase și care știu clar ce vor de la viață. Acest tip de job poate fi atât exclusiv, cât și complementar.

Alte posibilități includ reconversia profesională, identificarea de oportunități de business, căutarea de locuri de muncă mai bine plătite în afara țării.

Pasiunile

Pasiunile și întreținerea cel puțin a unui hobby fac parte din necesitățile interioare ale unei persoane, ajută la menținerea echilibrului și reflectă bucuria de a trăi. Mai ales în perioadele mai dificile, să îți rezervi un oarecare timp pentru pasiunile tale poate fi exact suplimentul emoțional de care ai nevoie. Trăim într-o epocă a super-vitezei, în care uneori este dificil să-ți duci la bun sfârșit toate sarcinile și îndatoririle. Dar, din nou, totul este în mâna ta: elimină, dacă este necesar, task-urile în plus, care pot fi lăsate deoparte temporar sau chiar definitiv și fă-ți timp pentru tine!

Creează-ți propriile ocazii în care să te bucuri de viață, diminuează cantitatea de stres care te apasă, nu refuza oportunitățile care îți ies în cale, organizează-ți mai bine timpul și prioritățile și pregătește-te de un an nou de succes!

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc