AcasăADVERTORIALTocurile sunt cele mai bune prietene ale femeilor, dacă știu să le...

Tocurile sunt cele mai bune prietene ale femeilor, dacă știu să le poarte!

Nu există femeie care să nu fi purtat măcar odată în viață o pereche de pantofi, sandale sau botine cu toc. Indiferent dacă au rămas sau nu fidele încălțămintei cu toc sau nu, aceasta a rămas în istorie cunoscută drept cea mai bună și mai dragă prietenă a femeii. Ce nu știu mulți despre tocuri este că nu au avut mereu doar o funcție estetică și nu au fost destinate doar femeilor. Încă de la începuturile lor timpurii, tocurile au avut un rol pragmatic ce deserveau cu precădere bărbații și mai apoi femeile. E de la sine înțeles faptul că menirea lor era modificarea înălțimii în scopuri diverse, dar cu substrat politic sau economic.

În acest acest articol vei descoperi de ce și cum poate să fie încălțămintea cu toc cea mai bună prietenă a femeii în ziua de astăzi, aflând detalii pe care este puțin probabil să le fi știut despre tocuri.

Iată de ce încălțămintea cu toc poate să fie cea mai bună prietenă a femeii, dacă știu de ce și cum să o poarte:

1. Simboluri ale puterii și dominanței

Ceea ce nu multă lume știe despre tocuri este că acestea determinau un rol social și economic foarte important. Dintotdeauna, înălțimea individului a fost asociată cu virtutea sau cu lipsa ei. Primele perechi de încălțăminte cu toc erau de fapt accesorii exclusiv masculine, iar de aici se poate deduce ușor de ce a rămas în mentalitatea colectivă senzația de putere și încredere pe care o oferă tocurile. Mult mai recent, în anumite societăți, indivizii mai înalți decât media populației erau plătiți mult mai bine la locul de muncă decât restul sau erau aleși în funcții mult mai importante datorită acestei calități. Iată de ce tocurile reprezintă și astăzi un simbol al dominanței.

2. Substraturi psihologice

În ziua de astăzi pantofii cu toc nu mai sunt văzuți doar ca accesorii. Multe femei îi consideră o necesitate. Adevărul este că aceștia au devenit obiecte de colecție, dar și subiect al dependenței. Asta pentru că, în realitate, cortexul prefrontal este răspunzător de plăcerea de a cumpăra și deține tot mai multe perechi de pantofi cu toc. Dependența de încălțăminte cu toc este reală, manifestându-se ca o dependență emoțională datorită mesajului cognitiv pe care îl transmit acestea.

3. Motive estetice

Încălțămintea cu toc poate face minuni în ceea ce privește aspectul fizic. Dacă purtătoarea știe ce să aleagă, își poate transforma ținuta din banal în excepțional într-o secundă, dar poate reconfigura și întreaga postură, obținând glezne mai subțiri și o siluetă mai atractivă. O persoană scundă, îmbrăcată casual, poate încălța o pereche de botine de damă mărimea 35, precum sunt cele de le Reverse.ro, iar din simplu și banal poate trece la o ținută adecvată oricărui eveniment cotidian. Pe lângă aspectul mult mai elegant, intervine și o notă de încredere și siguranță de sine care modifică mult aspectul fizic.

4. Tocurile și postura

Deși tocurile rămân cele mai bune prietene ale femeilor, trebuie să se țină cont de efectele lor asupra sănătății și posturii. Tocurile pătrate asigură o postură mult mai corectă, pentru că oferă o susținere mult mai bună și distribuie greutatea mult mai uniform pe suprafața piciorului. De altfel, încălțămintea cu toc este mult mai sănătoasă decât cea fără toc! Pare greu de crezut, dar adevărul este că majoritatea oamenilor au tendința de a călca cu câteva grade mai în interior din perspectiva călcâiului și mult mai în exterior din cea a vârfului piciorului. De aceea tocurile au capacitatea de a regla acest aspect, controlând și îndreptând mersul.

Încălțămintea cu toc are o istorie bogată și a fost cea mai bună prietenă a bărbaților bogați, iar mai apoi a fost și a rămas sprijinul esențial al tuturor femeilor. Informațiile prezentate mai sus vor servi la alegerea adecvată și informată a viitoarelor perechi, pentru o postură mai corectă și o estetică mult mai conștientă și mai spectaculoasă! Acum cunoști de ce și cum pot rămâne pantofii cu toc cei mai buni prieteni ai femeilor.

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc