AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSToamnă bogată în…subvenţii

Toamnă bogată în…subvenţii

Crescătorii de bovine  mai au la dispoziţie încă o săptămână pentru a depune cererile pentru sprijinul financiar ce se acordă pentru sectorul lapte şi carne. Pe de altă parte, fermierii care deţin exploataţii din producţia vegetală şi animalieră și care sunt înregistraţi în perioada de conversie pentru agricultura ecologică au o veste bună, APIA prelungind perioada de depunere a cererilor până în data de 28 noiembrie.

Data limită de depunere a cererilor este 28.10.2013, iar cererile  pentru această categorie de sprijin se pot depune la unele Centre Locale şi  la Centrul Judeţean APIA. Sprijinul financiar se acordă atât pentru sectorul de lapte,cât şi cel de carne.Pentru sectorul de lapte solicitantul trebuia să fi livrat şi/sau vândut o cantitate de minim 3 tone în anul de cotă 2012-2013,iar pentru sectorul carne producătorul agricol trebuie să deţină un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de minim 16 luni,la data de referinţă de 31 ianuarie 2013. La aceste efective se poate adăuga şi tineret bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni,existent în exploataţie la data de referinţă  a precizat pentru  stiridinvest.ro  directorul APIA Hunedoara, Marcel Socol.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor ce deţin exploataţii din producţia vegetală şi animalieră care sunt înregistraţi în perioada de conversie pentru agricultura ecologică,APIA a prelungit perioada de depunere a cererilor până în data de 28 noiembrie. Crescătorii de ovine din zona montană defavorizată vor beneficia la rândul lor de subvenţii.Perioada de depunere a cererilor este 14 octombrie-15 noiembrie.Pentru această categorie de producători agricoli,efectivele de ovine deţinute trebuie să fie cuprinse între 50 şi 300 capete.

Aşadar crescătorii de bovine  sunt primii care sunt aşteptaţi  la Centrele Judeţene  APIA din Arad, Deva, Reşiţa şi Timişoara pentru a depune cererile de sprijin financiar,plăţi naţionale directe complementare (PNDC) aferente acestei specii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc