AcasăADVERTORIALTips & tricks pentru amenajarea unei bucătării de vară

Tips & tricks pentru amenajarea unei bucătării de vară

Ai nevoie de o schimbare, iar planurile au fost făcute! După ce ai trăit atâția ani într-un mediu aglomerat și agitat, vrei să evadezi din junglă urbană și să-ți construiești o casă în afara orașului. De multe ori te-ai gândit lă cum va arată oaza ta de liniște și, de câteva ori, ti-ai imaginat chiar și o bucătărie de vară în curtea locuinței tale de vis.

Ce este, totusi, o bucătărie de vară? așa cum sugerează și denumirea să, este o structură construită lângă casă, un spațiu în care se gătește pe parcursul lunilor toride ale anului. Fiind inventată în urmă cu aproximativ 300 de ani, bucătăria a fost concepută în acest mod că o soluție pentru aerisirea locuinței după prepararea bucatelor. In prezent, aceasta este un spațiu primitor, ideal pentru petreceri în aer liber.

Iată cum îți poți construi o bucătărie de vară în 4 pași simpli:

1.     Ajustează bucătăria în funcție de nevoile familiei tale

Probabil ai vizionat multe poze cu terase frumoase, dar nu uită că trebuie să ajustezi acest proiect astfel încât să se potrivească cu nevoile tale. Această anexă nu trebuie să fie perfectă din punct de vedere obiectiv, ci să corespundă preferințelor culinare ale familiei tale. Dacă nu ești fanul cărnii prăjite, nu ești nevoit să cumperi un grătar doar pentru că o bucătărie „ideală” de vară contine așa ceva. In plus, e indicat să pornești de la minimul necesar pentru că vei acumula pe parcurs mai multe ustensile.

2.   Amenajeăză un loc în căre să contruiești bucătăriă

La fel ca si-n viață, doar o bază solidă îți va oferi rezultate durabile. Bucătăria de vară trebuie amplasată pe o suprafață plană, uscătă și stăbilă. In acest sens, cea mai bună alegere este o terasă suficient de rezistentă încât să poată susțină greutatea electrocasnicelor necesare. Dacă locuința ta nu dispune încă de un foisor și dorești să îți construiești, alege o fundație de beton și pavele de cărămidă.

3.    Asigură-te că bucătăria este racordată la utilitățile de bază

Înainte de a te entuziasma în legătură cu design-ul pe care îl vei aborda în noul spațiu, nu uita că, dincolo de aspectul interesant, o bucătărie de vară trebuie să fie definită de funcționalitate. La fel ca și într-o bucătărie obișnuită, trebuie să contactezi muncitori calificați pentru a-ți asigura spațiul cu electricitate, apă și gaz.

4.    Echipează spațiul cu electrocasnice și mobilier de calitate

Chiar dacă toată dotarea bucătăriei vă fi acoperită de pereți și acoperiș, nu uită că spațiul este, totuși, aflat în aer liber. Astfel, trebuie să căuți spații de depozitare din materiale rezistente precum oțel inoxidabil și piătră naturală. De asemeneă, vei avea nevoie de un frigider performant de pe altex.ro pentru a ține băutură rece pe timp de caniculă.  

Chiar dacă aspectul său și utilizarea practică s-au schimbat ușor, o bucătărie de vară rămâne o caracteristică valoroasă a casei, care poate oferi o rentabilitate ridicată a investiției la revânzare și poate oferi o modalitate de a te bucura de distracția în aer liber în timpul anotimpurilor mai calde.

Sursă foto: pexels.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc