AcasăADVERTORIALTendințe în amenajările de interioare pentru 2021

Tendințe în amenajările de interioare pentru 2021

[ad_1]

În acest an accentul este pus pe alegerea unor modele clasice și durabile, mai degrabă decât pe tendințe trecătoare de design interior.

Interioare personalizate

În 2021, dorința de a respecta pe deplin cerințele unui anumit stil de design se estompează. O abordare mai simplă, care se concentrează pe preferințele personale ale proprietarului, devine populară. Această abordare nu elimină unitatea stilistică, ci oferă o nouă percepție asupra designului locuințelor. Confortul și interesele proprietarului vin în prim plan, nu dorința de a menține stilul. Într-un astfel de interior, elementele clasice pot face parte dintr-un aranjament realizat într-un stil modern, de exemplu.

Asimetrie

Designul asimetric oferă o abordare mai relaxată și mai puțin formală a echilibrului camerei. Stilul asimetric presupune un aranjament haotic al obiectelor interioare, dar rezultatul final este întotdeauna un echilibru vizual al spațiului. Aranjamentul asimetric al mobilierului din cameră ajută la diversificarea rutinei zilnice.

Pentru a obține un aranjament asimetric reușit al mobilierului, echilibrați o canapea mare cu mai multe scaune. Deși piesele individuale ale mobilierului pot varia ca stil și dimensiune, greutatea vizuală generală ar trebui să fie aceeași. Tablourile montate pe perete ajută, de asemenea, la crearea asimetriei în proiectarea încăperilor. Echilibrul asimetric poate fi realizat folosind unele dintre următoarele principii:

  • forma mare este mai grea decât cea mică;
  • culorile întunecate sunt mai grele decât cele deschise;
  • forma texturată este mai grea decât cea netedă;
  • forma complexă este mai grea decât forma simplă;
  • două sau mai multe mici forme echilibrează o formă mare;
  • o formă mai mică, mai închisă, echilibrează o formă mai mare deschisă la culoare.

Anii ’70

Moda revine întotdeauna. Designul din anii 70 a fost foarte controversat: amestec de ascetism și decadență, tonuri de gri și culori neutre, motive naturale și futurism de înaltă tehnologie. Expresia de sine și personalitatea erau semnele distinctive ale vremii.

Desigur, exprimarea liberă poate avea și manifestări complet dezgustătoare, dar interiorul din anii 70 este mai degrabă un echilibru între natură și tehnologie, linii curbe și drepte. Ferestrele mari și casele cu mansardă erau populare la acea vreme, precum și grădinile acoperite și șemineele din piatră. În timp ce materialele noi, de înaltă tehnologie, erau în mod clar populare în anii 70, erau îmbinate cu mobilier din lemn de tec și pin.

Designul italian

De la mozaicurile antice ale Imperiului Roman până la design-urile complicate ale tavanului și ale zidurilor renascentiste, designul interior a fost un aspect important al culturii italiene. Pentru a crea un stil italian în apartamentul tău, ai nevoie de un spațiu deschis. Urmând tendințele moderne în designul interior, poți crea o bucătărie în stil italian, de exemplu.

O astfel de bucătărie trebuie să fie un loc unde oamenii se pot relaxa și discuta, și nu doar să gătească ori să mănânce. Unul dintre cele mai faimoase aspecte ale designului interior italian este complexitatea acestuia, de la podeaua din dale de teracotă până la blaturile de lux din marmură. În plus, designul italian se distinge prin splendoarea decorului, precum și o abundență de elemente din piele și de culoare aurie.

Tactilitate

Utilizarea tactilității în spațiu este o parte integrantă a creării unui mediu confortabil în 2021. Texturile de suprafață sunt un element fundamental în designul interior, deoarece formează temperatura vizuală din cameră. De exemplu, suprafețele netede reflectă lumina și creează o impresie mai rece și mai deschisă, în timp ce texturile în relief transmit o senzație de căldură și relaxare.

Acolo unde aplicăm textura ne poate schimba percepția asupra spațiului. Modul în care lumina interacționează cu suprafața și cât de strâns interacționăm cu aceasta afectează foarte mult răspunsul nostru emoțional. Atunci când alegi elemente tactile, este important să utilizezi elemente cu texturi diverse care să se completeze reciproc. De exemplu, suprafețele aspre pot apărea mult mai texturate lângă o suprafață netedă.

Culori închise

Culorile închise în trend în 2021 sunt un mod uimitor și impresionant de a accentua obiectele de artă sau de a evidenția mobilierul. Acest design este construit pe contrast și adâncime. Ce ar putea fi mai puternic și mai expresiv decât un perete cu tablouri sau o cameră întreagă pictată în negru? Pentru a folosi culori închise, trebuie mai întâi să evaluezi cât de mare este camera ta. Culorile închise adaugă dramă și caracter interiorului, dar pot face o cameră mică să pară și mai strâmtă.

Marmură, ciment și lemn

Aceste materiale sunt o combinație de texturi calde și culori reci. Marmura, lemnul și betonul sunt reunite pentru a crea un spațiu rafinat. Interiorul decorat cu aceste materiale este excelent pentru cupluri tinere, creând o atmosferă minimalistă și modernă.

Există ceva foarte luxos în combinația maiestuoasă de marmură cu lemn natur. Acest amestec de materiale naturale dă viață interiorului modern al apartamentului și poate fi folosit în multe moduri, pentru încăperi diverse.

Accentuarea podelei și tavanului

2021 este un an al accentelor în designul interior. Moda de astăzi caută să evidențieze planurile superioare și inferioare ale camerei, concentrându-se pe contrast și textură. Tavanul și podeaua sunt o parte integrantă a decorului  tău și pot pune bazele schemei de culori alese. Indiferent de tipul tavanului și podelei, este important ca acestea să se asorteze bine cu pereții și restul camerei.

Amestec de metale

Amestecul de metale dă un stil elegant oricărei camere. Folosirea de obiecte din metal diverse poate adăuga adâncime spațiului, direcționând atenția de la culorile dominante la culorile de accent. Cu toate acestea, amestecul de auriu și argint, ca să nu mai vorbim de toate celelalte nuanțe de metal, poate fi intimidant. De aceea trebuie să hotărăști de la început ce metale și ce culori folosești.

Fie că este vorba de oțel inoxidabil lustruit sau de cupru forjat, există multe combinații diferite dintre care poți să alegi. Cheia succesului este să selectezi doar o nuanță metalică care să domine paleta generală de culori.

Multă sticlă transparentă

Sticla oferă un potențial aproape infinit în transformarea spațiului atât din punct de vedere practic, cât și estetic, iar progresele tehnologice recente sunt un mare atu pentru asta. Deși ferestrele pot fi adesea văzute ca un aspect pur practic al arhitecturii și construcției, acestea pot avea, de asemenea, un rol important în designul interior.

În timp ce pereții din sticlă au propriul lor potențial atunci când vine vorba de designul interior, lucarnele și acoperișurile din sticlă oferă calități estetice unice interiorului casei tale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc