AcasăSTIRIHUNEDOARASurpriză pe munte: jandarmii au plecat după un rătăcit pe munte şi...

Surpriză pe munte: jandarmii au plecat după un rătăcit pe munte şi au găsit…doi

OLYMPUS DIGITAL CAMERADoi tineri care s-au rătăcit în Masivul Retezat, după ce au plecat să taie brazi, au fost salvaţi de jandarmii montani mobilizaţi să-i caute în urma unui apel primit pe numărul de urgenţă 112.

Jandarmii montani au intrat în alertă după ce un tânăr de 18 ani a sunat la 112 şi a spus că s-a rătăcit pe munte, în zona Coroieşti. Împreună cu un pădurar, salvatorii au plecat să-l caute pe tânăr, acesta fiind sfătuit să se îndrepte spre un post de observaţie folosit de vânători. Acolo l-au găsit pe cel care avea nevoie de ajutor, tânărul fiind sub influenţa alcoolului, îmbrăcat subţire şi cu hainele ude.

În timpul acţiunii, jandarmii montani au mai întâlnit un al doilea tânăr, şi acesta aflându-se sub influenţa alcoolului. Bărbatul a avut noroc cu un localnic, care, după ce l-a văzut în mijlocul nămeţilor, a făcut imediat un foc în încercarea de a-l salva pe cel aflat la necaz.

„Jandarmii montani le recomandă celor care doresc să meargă în zona montană în această perioadă să se informeze cu privire la starea vremii, să plece pe munte doar cu echipament adecvat, să nu consume băuturi alcoolice înainte sau în timpul drumeţiei şi să nu se despartă de ceilalţi membrii ai grupului”, spune căpitanul Nicolae Răducu, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara.

De asemenea, în situaţia în care au nevoie de sprijin, persoanele în cauză sunt sfătuite să anunţe jandarmii montani sau salvamontişti la numărul de telefon 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc