AcasăSTIRISubprefectul județului Timiș, Marossy Zoltan, demis după declarațiile privind autonomia

Subprefectul județului Timiș, Marossy Zoltan, demis după declarațiile privind autonomia

Subprefectul județului Timiș, Marossy Zoltan, a fost demis în urma declarațiilor publice făcute referitoare la autonomia şi statul naţional unitar.

Conform unui comunicat al Ministerului de Interne, subprefectul de Timiș, Zoltan Marossy, a fost demis din funcție.

”Le-am cerut tuturor prefecților și subprefecților să își exercite funcția respectând Constituția și legile țării și să fie echidistanți, imparțiali și onești. În urma declarațiilor publice făcute de către subprefectul județului Timiș, Guvernul a decis astăzi, la propunerea ministrului afacerilor interne, să adopte Hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect a județului Timiș de către domnul Marossy Zoltan Gheorghe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Zoltan Gheorghe Marossy, fost membru UDMR, a declarat, într-un interviu pentru site-ul Pressalert.ro, legat de problema autonomiei cerută în anumite zone din România, că unele persoane nu cunosc noţiunile despre care vorbesc.  ”Ei nu fac clar diferenţa… Teritoriile integrate în România de la 100 minus doi ani sunt la ora aceasta totalmente integrate în statul naţional român. În Constituţie acea sintagmă e eronată (n.r. – stat naţional unitar), deoarece îi exclude pe toţi ceilalţi care nu sunt etnici români”, a declarat Zoltan Marossy, citat de Pressalert.ro.  ”Oameni cu fluturi în cap au fost, sunt şi vor fi întotdeauna. Dintre ăştia, unul într-un milion e în geniu… Pe de altă parte, autonomie, în sensul conducerii aproape de omul care locuieşte pe acel teritoriu e foarte uzual în Europa şi e dorit în România. Se face o confuzie teribilă între secesiune, autonomie… şi alte variante pe care nu le repet să nu dau idei la ăştia cu fluturii. Şi eu îmi doresc autonomie”, a continuat Zoltan Marossy. El a mai spus pentru Pressalert.ro că ”autonomia trebuie să vină ca un fel de satisfacere a nevoilor populaţiei de acolo”. ”Dacă într-o regiune istorică nu e nevoie nu trebuie să le bagi pe gât autonomia. Într-o altă zonă istorică, în Banat de exemplu, unde tradiţia a făcut ca oamenii să fie obişnuiţi să se autogospodărească, poate că majoritatea vor”, a mai spus Marossy.

Acesta a exercitat funcția publică respectivă începând din 20 octombrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc