AcasăSTIRIStudiu: Reinfectarea cu Covid-19 poate avea simptome mult mai puternice. Ce au...

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 poate avea simptome mult mai puternice. Ce au aflat cercetătorii

[ad_1]

Costurile pentru realizarea extinderii și dotării Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Alba Iulia au crescut. După finalizarea proiectului tehnic, valoarea totală a investiției s-a majorat cu peste 1,9 milioane de lei față de cea aprobată la faza studiului de fezabilitate.

Suma urmează să fie asigurată de către Consiliul Județean Alba, fiind considerată cheltuială neeligibilă în cadrul proiectului finanțat prin POR. Majorarea este justificată de creșterea prețurilor la materialele de construcții și pentru manopera în construcții. 

Consilierii județeni din Alba vor avea de votat, în ședința de luni, 12 aprilie, un proiect privind aprobarea Devizului General actualizat la faza Proiect tehnic de execuție pentru obiectivul de investiții „Extindere și Dotare Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, proiect finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul de extindere și dotare UPU Alba Iulia

Potrivit raportului de specialitate, Consiliul Județean Alba a depus o cerere de finanțare care vizează extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Proiectul a fost declarat eligibil, iar în data de 8 mai 2019 a fost semnat contractul de finanțare nr. 4166.

Prin proiect se propune extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia.

Suprafața construită desfașurată propusă a extinderii este de 901,11 mp.

Prin proiectul de investiție se mai propune reorganizarea unor spații din UPU existent, realizare corp extindere decontaminare (realizare Filtru decontaminare), amenajări exterioare și dotări (echipamente și aparatură medicală, mobilier, dotări IT, dotări pentru curățenie, mobilier – birotică).

Valoarea totală a investiției, majorată cu peste 1,9 milioane de lei

În urma finalizării Proiectului tehnic, valoarea totală a investiției a crescut de la suma de 7.531.213,90 lei, aprobată la faza SF, la suma de 9.459.090,00 lei, diferența de 1.927.876,10
lei fiind considerată cheltuială neeligibilă ce va fi asigurată de către beneficiar – UAT Județul Alba.

„Această creștere este justificată de faptul că de la data elaborării Studiului de fezabilitate și până în prezent a crescut manopera în construcții, conform OUG 114 din 28 decembrie 2018, și au crescut foarte mult prețurile la materialele de construcții”, se mai precizează în raportul de specialitate.

Devizul general actualizat la faza Proiect tehnic de execuție propus spre aprobarea consilierilor județeni va sta la baza stabilirii valorilor estimate pentru toate achizițiile publice necesare a fi organizate în cadrul proiectului.

Astfel, în vederea realizării obiectivului de investiţii „Extindere și Dotare Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” în cadrul proiectului POR cod SMIS
121063, contribuția UAT Județul Alba la total cheltuieli neeligibile se va majora cu 1.927.876,10 lei (de la suma de 694.223,05 lei la suma de 2.622.099,15 lei), cu mențiunea că suma de
136.739,82 lei, reprezentând cofinanţarea la cheltuielile eligibile rămâne la același nivel.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc