AcasăSPORTŞtafete de aur. Micii înotători hunedoreni au făcut valuri la Piteşti

Ştafete de aur. Micii înotători hunedoreni au făcut valuri la Piteşti

11 x 1 inotatorii de la css hdÎnotătorii de 11-13 ani ai CSŞ Hunedoara au fost pe val la Campionatul Naţional de Poliatlon, primul concurs al anului 2013 în calendarul competiţional intern. Sportivii pregătiţi de profesorii Dan Ardelean şi Zeno Giurasa au urcat de şase ori pe podium, de fiecare dată, în probele de ştafetă, terminând astfel pe doi în clasamentul general pe echipe!

Nici bine n-a început noul sezon că înotătorii clubului de pe Cerna au şi confirmat. După ce în urmă cu o săptămână, Alexandru Bădeaţă s-a întors cu două medalii de la o competiţie din Franţa, acum a venit rândul colegilor săi mai mici să îmbogăţească palmaresul grupării. Cu patru medalii de aur şi două de bronz, toate, în întrecerile pe echipe, desfăşurate, în weekend, la Piteşti.

Micii înotători hunedoreni au început în forţă. „Cvartetul” Raluca Mera, Iulia Aconstantinese, Ioana Hăulică şi Alina Perju a terminat primul întrecerea de la 4×100 de metri mixt (12 ani), după ce a oprit cronometrul la 05:14:62 minute. Şi fetele nu s-au oprit aici! Au pus mâna pe aur şi la 4×50, respectiv 4×100 de metri liber, cu timpi foarte buni (04:44:08 şi 02:08:85). Apoi i-au lăsat şi pe băieţi în centrul atenţiei. Victor Iacob, Arnold Marton, Alexandru Ene şi Darius Neag au făcut echipă bună şi la mixt şi la liber reuşind să prindă, de fiecare dată, ultima treaptă a podiumului. în fine şi colegii lor mai mari (13 ani) se pot lăuda cu un titlu naţional, la 4×50 de metri liber, Andrei Păduraru, Norbert Maer, Paul Scurtu şi Raul Bădărău atingând “buza” bazinului din Piteşti după 2 minute şi 20 de sutimi. „La fel ca şi anul trecut, generaţia 2001 nu s-a dezminţit şi a terminat din nou în top. Aşa cum sperau de altfel şi Dan Ardelean şi Zeno Giurasa. Deşi este un concurs obositor, prin varietatea probelor, copiii s-au ambiţionat şi au arătat că munca depusă în tot acest timp n-a fost în zadar”, a spus Anca Băjan.

Evoluţiile entuziasmante din întrecerile de ştafetă, precum şi clasările repetate în prima jumătate a plutonului în probele individuale au făcut ca gruparea de pe Cerna să ocupe locul doi în clasamentul general (din 32 de cluburi prezente), cu 27 de puncte, hunedorenii fiind devansaţi doar de Aqua Team Bucureşti! Implicit, şi în ceea ce priveşte clasamentele pe categorii de vârstă, înotătorii hunedoreni sunt în top: fetele sunt primele la 12 ani (1604 de puncte), în vreme ce băieţii au terminat pe trei, atât la 12 (1503 de puncte), cât şi la 13 ani (1624 de puncte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc