AcasăSĂNĂTATESpitalele din județul Sibiu nu mai locuri la ATI pentru pacienții COVID-19

Spitalele din județul Sibiu nu mai locuri la ATI pentru pacienții COVID-19

[ad_1]

Cele trei spitale publice din Sibiu, prevăzute cu secţii ATI pentru bolnavii adulţi cu COVID-19, nu mai au niciun loc liber, a anunțat marți Prefectura Sibiu.

“Conform informaţiilor pe care Instituţia Prefectului Sibiu le are în acest moment, la nivelul judeţului Sibiu dintr-un total de 48 de paturi dotate ATI sunt funcţionale un număr de 45 de paturi. În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, există un număr de 30 de paturi dotate ATI, din care 2 sunt destinate exclusiv secţiei de Obstetrică-Ginecologie. Un număr de 3 paturi sunt defecte, iar în acest moment se lucrează la remedierea acestor defecţiuni, pentru ca acestea să poată fi funcţionale. În baza raportărilor de astăzi – 16 martie, la SCJU Sibiu sunt ocupate 25 de paturi ATI, practic toate paturile funcţionale pentru pacienţii COVID-19, care nu sunt specifice secţiei de Obstetrică-Ginecologie, cele 2 fiind libere. În cadrul Spitalului Militar există un număr de 10 paturi dotate ATI, toate fiind ocupate. În cadrul Spitalului Municipal Mediaş există un număr de 2 paturi dotate ATI, ambele fiind ocupate”, a transmis Prefectura Sibiu.

La Spitalul de Pediatrie Sibiu există un număr de șase paturi dotate ATI, toate fiind libere.

Judeţul Sibiu are un pat ATI pentru pacienţii cu COVID-19 la un număr de 12.969 de locuitori, situându-se la un nivel superior comparativ cu alte judeţe cu o populaţie similară, precum Buzău, Arad, Hunedoara sau Botoşani, potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu.

“Judeţul Sibiu are un pat ATI COVID la un număr de 12.969 de locuitori, situându-se la un nivel superior comparativ cu alte judeţe cu o populaţie similară: Buzău – un pat ATI COVID la 17.337 locuitori; judeţul Arad – un pat ATI COVID la 15.198 de locuitori; judeţul Hunedoara – un pat ATI COVID la 14.364 de locuitori şi judeţul Botoşani – un pat ATI COVID la 18.093 de locuitori. Etalonul pentru aceste date este reprezentat de judeţul Iaşi, cu cea mai numeroasă populaţie şi un pat ATI COVID la 18.511 locuitori, respectiv judeţul Covasna, cu cel mai scăzut nivel al populaţiei şi un pat ATI COVID la 45.376 de locuitori”, a transmis SCJU Sibiu, într-un comunicat de presă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc