Populaţia din România se află în alertă, după ce în ultima perioadă s-au constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte siguranţa alimentară. Primele semnale de alarmă au fost trase în urma scandalului cărnii de cal. Nici nu s-au limpezit bine lucrurile şi au apărut probleme cu o anumită cantitate de lapte contaminată, posibil cu aflatoxină. Peştele şi carnea de pasăre pot fi uneori infestate cu Salmonella. Situaţie care a şi fost confirmată de către inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), o importantă cantitate de carne de pasăre fiind distrusă într-o anumită zonă,iar ferma de unde proveneau păsările a intrat în carantină.Sunt semnale că există si cantităţi însemnate de legume şi fructe ce ar proveni din importuri care ar putea fi improprii pentru consum. Drept urmare conducerea ANSVSA din România a dispus controale în toată ţara,iar ministrul agriculturii a efectuat o amplă analiză a acestor probleme la autoritatea în domeniu,după cum ne informează şi biroul de presă a ANSVSA.
Dată fiind importanţa siguranţei alimentare pentru sanătatea tuturor vă vom ţine permanent la curent cu aceste aspecte.