SOS Alimentele ! Cât de sigure sunt cele mai comune alimente pe care le mâncăm?

0
1099

Populaţia din România se află în alertă, după ce în ultima perioadă s-au constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte siguranţa alimentară. Primele semnale de alarmă au fost trase în urma  scandalului  cărnii  de  cal. Nici   nu s-au limpezit bine lucrurile şi au apărut probleme cu o anumită cantitate de lapte contaminată, posibil cu aflatoxină. Peştele şi carnea de pasăre pot fi  uneori infestate cu Salmonella. Situaţie care a şi fost confirmată de către inspectorii Autorităţii Naţionale  Sanitar Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), o importantă cantitate de carne de pasăre fiind distrusă într-o anumită zonă,iar ferma de unde proveneau păsările a intrat în carantină.Sunt semnale că există si cantităţi însemnate de legume şi fructe ce ar proveni din importuri care ar putea fi improprii pentru consum. Drept urmare conducerea ANSVSA din România a dispus controale  în toată ţara,iar ministrul agriculturii a efectuat o amplă analiză a acestor probleme la autoritatea în domeniu,după cum ne informează şi biroul de presă a ANSVSA.

Dată fiind importanţa siguranţei alimentare pentru sanătatea tuturor vă vom ţine permanent la curent cu aceste aspecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.