AcasăSTIRISNÎMVJ a finalizat evaluarea, CJ pregătește alta

SNÎMVJ a finalizat evaluarea, CJ pregătește alta

[ad_1]

Vânzarea clădirilor istorice de la mina Petrila reprezintă un subiect care se discută de vreo doi ani. Procedura a fost inițiată de mai multe ori, dar până acum nu a fost finalizată.  Anul acesta SNÎMVJ a reevaluat din nou clădirile și terenul de la fosta exploatare minieră. Iar Consiliul Județean Hunedoara a aprobat și el o procedură de evaluare.

Puțin mai scumpe

Potrivit informațiilor, ultima evaluare a clădirilor de la mina Petrila arată o creștere a valorii acestora. Reprezentanții SNÎMVJ spun că terenurile și clădirile istorice de la mina Petrila au fost evaluate la aproximativ 2,4 milioane de lei. Ceva mai mult față de ultimul raport de evaluare și asta pentru că au crescut prețurile pe piața imobiliară.

Directorul SNÎMVJ, Daniel Sîrb, spune că din prisma societății mai trebuie doar ca hotărârea de vânzare a clădirilor istorice să ajungă în AGA și să fie aprobată de forul societății.

Și CJ vrea evaluare

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre ce vizează realizarea unui raport de evaluare dar și demararea procedurilor pentru achiziționarea clădirilor de la mina Petrila.

”Practic, a fost aprobată demararea procedurilor în vederea cumpărării de către Județul Hunedoara a imobilelor care formează acest ansamblu. Cred că putem dezvolta aici proiecte de diversificare și reconversie economică în zonă, în special prin accesarea de fonduri europene”, spune Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Conducerea SNÎMVJ susține că raportul de evaluare întocmit de un evaluator autorizat stă la baza negocierilor ce vor urma între cele două părți.

Impozit plătit

Procedurile de închidere a minei Petrila s-au finalizat de circa doi ani. Din cauza clădirilor istorice care au fost salvate de la demolare, societatea a continuat să plătească impozit atât pe construcții cât și pe teren. Conducerea societății susține că a plătit 162.000 de lei. La acestea se adaugă alte 78 mii lei lunar, bani necesari pentru paza perimetrului de la Petrila.

Odată cu reducerea activității, clădirile de la mina Petrila au început să se degradeze. Au fost părți care s-au prăbușit, zone delimitate de benzi pentru că reprezintă pericol. Acoperișul de pe sediul administrativ se degradează și el, iar ploaia ajunge în interior.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc