AcasăSTIRIHUNEDOARASitul arheologic de la Micia va fi administrat de CJ Hunedoara

Situl arheologic de la Micia va fi administrat de CJ Hunedoara

Situl arheologic de la Micia, din apropierea Devei, este cel de-al doilea –  după Sarmizegetusa Regia – care va fi administrat de către Consiliul Judeţean Hunedoara.

Reprezentanţii CJ Hunedoara susţin că principalul scop al preluării în administrare este cel de punerea în valoare și promovarea ca destinație turistică a sitului de la Micia. Avantajele sunt cele legate de accesibilitate, el fiind unul dintre siturile arheologice unde se poate ajunge foarte uşor.  Situl arheologic de la Micia datează din epoca romană și este situat pe malul stâng al Mureșului. Fiind poziționat la marginea vestică a fostei provincii Dacia  s-a dezvoltat ca un important centru militar și economic. Nucleul așezării romane l-a constituit castrul auxiliar, un punct strategic cheie pentru apărarea provinciei. Cercetarea arheologică din situl de  la Micia este realizată de Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva, în calitate de instituție organizatoare și de Muzeul Național de Istorie a României din București, care asigură responsabilitatea științifică a cercetării.

Reprezentanţii Ministerului Culturii au fost convinşi că Micia poate fi mai bine promovată şi mai bine pusă în valoare prin administrarea de către Consiliul Judeţean Hunedoara. Exemplul vechii capitale a Daciei lui Decebal, Sarmizegetusa Regia, este unul grăitor în acest sens. După preluarea de către CJH, vom demara acţiunile de împrejmuire şi asigurare a pazei. Evident, din punct de vederea al cercetării arheologice, vom continua ceea ce am început, ba chiar eforturile noastre de cercetare se vor intensifica, a declarat managerul MCDR Deva, Liliana Țolaş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc