AcasăSTIRIHUNEDOARASindicatul Huila cere o anchetă în cazul cărbunelui importat de Termocentrala Mintia

Sindicatul Huila cere o anchetă în cazul cărbunelui importat de Termocentrala Mintia

mineriSindicatul ‘Huila’ Valea Jiului solicită premierului Victor Ponta să trimită Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) pentru a verifica oportunitatea şi modul în care au fost efectuate importurile de cărbune pentru termocentrala Mintia.

Demersul sindicatului, reprezentativ la nivelul Societăţii Naţionale de Închideri Miniere Valea Jiului (SNIMVJ), survine după ce termocentralele Mintia şi Paroşeni au oprit preluarea huilei de la mina Paroşeni, timp de mai multe zile, deoarece, susţine liderul sindical Laszlo Domokos, depozitele erau pline cu cărbune adus din import.

Aflăm, cu stupoare, că în aceste zile se continuă importul de cărbune, contractul fiind încă în derulare, amănunte care până acum nu au fost făcute publice”, a menţionat Domokos.

Pe de altă parte, directorul general al CEH, Daniel Andronache, menţiona, la începutul acestei săptămâni, că importurile de cărbune la termocentrala Mintia au fost angajate de fosta conducere a unităţii prin două contracte încheiate în anii 2011 şi 2012 cu firme din Ungaria şi Elveţia. În anul 2011, au fost importate 55.000 de tone de cărbune, iar în 2012 s-a semnat un contract pentru 470.000 de tone de huilă, ceea ce este echivalent cu capacitatea de stocare a termocentralei Mintia.

De când sunt eu director general (15 martie 2013, n.r.) nu am semnat niciun contract de import pentru cărbune. (…) Probabil că veche conducere ştie mai bine cum s-au făcut importurile”, a afirmat Andronache.

Directorul general al CEH a adăugat că, în continuare, termocentrala Mintia se va aproviziona cu huilă de la Societatea Naţională a Huilei (SNH), iar termocentrala Paroşeni va prelua cărbunele extras de SNIMVJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc