AcasăSTIRISimulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: MARȚI, proba la Matematică. Modele de subiecte pentru...

Simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: MARȚI, proba la Matematică. Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a

[ad_1]

Primele luni ale anului 2021 au adus o creștere a numărului de tranzacții imobiliare cu circa 15%. Astfel, în primele două luni ale acestui an au fost încheiate 98.883 de contracte de vânzare-cumpărare, față de doar 84.802 în perioada similară a anului 2020.

Potrivit unei statistici efectuate de site-ul dedicat imobiliarelor noi, Korter.ro, în acest an urmează să fie date în folosință peste 360 de ansambluri rezidențiale.

Zona capitalei rămâne polul principal de dezvoltare cu peste 150 de ansambluri construite în București și localitățile învecinate.

Datele Korter.ro arată că începutul anului 2021 a adus și o ușoară creștere a prețurilor pentru imobiliarele noi. Cea mai mare creștere se înregistrează în Cluj-Napoca, unde prețurile locuințelor noi au crescut, în medie, cu 144 euro/mp, ajungând la 1.426 euro/mp.

De altfel, orașul de pe Someș se află în continuare pe prima poziție în topul celor mai mari prețuri/mp pentru locuințe noi. Conform Korter.ro, pe poziția secundă se află Brașov, unde un apartament nou poate fi achiziționat cu prețuri medii de 1.052 euro/mp.

Creșterea pieței imobiliare din Brașov este redată și de cifrele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care plasează orașul de sub Tâmpa pe poziția a treia în ceea ce privește numărul de tranzacții încheiate în primele două luni ale acestui an. Comparativ cu perioada similară din anul 2020, în Brașov au fost efectuate cu 1.812 mai multe tranzacții imobiliare, ajungând astfel la 5.665 de contracte încheiate.

Unde se construiesc ansambluri rezidențiale noi

În prezent, pe site-ul Korter.ro sunt listate peste 800 de ansambluri rezidențiale noi care încă mai au spre vânzare locuințe. Unele dintre acestea au fost deja finalizate și date în folosință, însă mai multe jumătate dintre ele sunt încă în curs de construcție.

În acest an, în România urmează să fie date în folosință peste 360 de ansambluri rezidențiale, iar cele mai multe dintre vor fi în zonele: București – 158, Constanța – 59, Iași – 40, Brașov – 29, Cluj-Napoca – 22, Timișoara – 18, Pitești – 13, Sibiu și Oradea – 8. Lista completă cu ansamblurile rezidențiale noi și cu detalii despre acestea poate fi consultată și pe site-ul Korter.ro.

Deși pandemia de coronavirus a făcut ca interesul pentru achiziția caselor cu curte să crească considerabil, cele mai căutate și tranzacționate locuințe sunt în continuare apartamentele cu două camere.

Cererea tot mai mare de locuințe noi îi încurajează pe dezvoltatorii imobiliari să construiască în continuare. Pe parcursul anului 2020 au fost finalizate 67.816 locuințe, în creștere cu 304 locuințe, față de anul 2019.

Estimările arată însă că trendul de creștere se va păstra, iar numărul din acest an ar urma să fie chiar mai mare. În luna ianuarie 2021, s-au eliberat 2.558 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 10,2%, faţă de luna ianuarie 2020”, transmite și Institutul Național de Statistică.

Noua Casă 2021

Programul Noua Casă 2021 a debutat vineri, 26 martie. Plafonul de garantare a Programului Noua Casa, ediția 2021 este de 1,5 miliarde lei, iar Ministerul Finanțelor a diminuat comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanției.

În acest an, 14 bănci participă la programul Noua Casă: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Alpha Bank.

Programul Noua Casă diferențiază locuințele în funcție de preț în contextul cerințelor legate de categoria locuinței, avansul minim obligatoriu şi procentul maxim de garantare astfel:

Preț de maxim 70.000 Euro

– majoritatea locuințelor achiziționate prin Program, noi, vechi sau consolidate. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%.

Preț cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro

– locuințe noi, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.

Prin programul Noua Casă pot fi achiziționate și locuințe mai vechi. Pe site-ul Flatfy.ro sunt listate toate anunțurile de imobiliare scoase la vânzare în România.

În anul 2020, prin programele Prima Casă și Noua Casă au fost acordate 16.102 garanții, pentru credite de aproximativ 3,6 miliarde lei.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc