AcasăSTIRIHUNEDOARASimpozion teologic internațional la Deva

Simpozion teologic internațional la Deva

Municipiul Deva este în 17 și 18 octombrie gazda unui simpozion teologic internațional unde vor participa peste 30 de profesori și specialiști în teologie și unde se vor dezbate subiecte legate de istoria ecleziastică și teologia și spiritualitatea creștină. Simpozionul este organizat cu prilejul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2013 drept an omagial al Sfinților Împărați Constantin cel Mare și Elena.

Simpozionul de la Deva este organizat de către Episcopia Devei şi Hunedoarei împreună cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și se intitulează „Libertate și constrângere religioasă – repere istorico-teologice”. Locația evenimentului este la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, aici urmând să susțină lucrări științifice unii dintre cei mai importanți istorici și teologi din țară și străinătate. Temele alese sunt legate de subiecte precum istoria ecleziastică, libertatea de conștiință, rolul bisericii în societate de-a lungul veacurilor și rolul modelator al acesteia în rândul maselor, relația Ortodoxiei cu celelalte culte și confesiuni creștine sau necreștine, dar și despre spiritualitatea creștină în general.

Simpozionul debutează  joi, la ora 17.00, când va fi lansată cea de a treia ediție a monografiei elaborate de către istoricul hunedorean Mircea Păcurariu și intitulată  „Istoriei mănăstirii Prislop”. În cea de-a doua zi a simpozionului, lucrprile se vor desfășura pe două secțiuni, respectiv  ”istorie ecleziastică” și ”teologie și spiritualitate creștină”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc