AcasăSTIRIȘi dacă în locul pestei porcine erau rușii?

Și dacă în locul pestei porcine erau rușii?

Ultima redută a speranțelor lui Dragnea de a scăpa de problemele sale penale s-a făcut praf ieri, după ce preşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SRI din Parlament, Claudiu Manda, a ieșit din audierea directorului SRI, Eduard Hellvig și a declarat cât se poate de răspicat că acele protocoale există din 1990, că unele ar putea fi în continuare necesare și că altele au fost deja de multă vreme denunțate sau abrogate. Manda a spus astfel, cu subiect și predicat, că încheierea unor protocoale între SRI și diferitele instituții din România este o practică legală, necesară și corectă. Or, Dragnea numai asta nu vroia să audă!

Pentru Liviu Dragnea ideea scoaterii în fața lumii a ”diabolicelor” protocoale ale SRI, practică menită să arunce în temniță oameni nevinovați, așa ca el, era categoric unul dintre argumentele forte pentru o viitoare anulare a tuturor proceselor penale aflate pe rolul instanțelor și care au în spate interceptări făcute în baza unor protocoale de acest gen.  Nu-i cade bine deloc liderului PSD faptul că Manda vine acum și spune că sunt sute de protocoale și nu doar cele semnate cu ICCJ, cu CSM sau cu DNA.  În baza lor se desfășoară activitatea multor instituții ale statului român, așa după cum este și normal, Manda afirmând că multe dintre aceste înțelegeri vizează activitățile de terorism. De altfel, ceea ce trebuie cu toții să înțelegem foarte clar este faptul că aceste înțelegeri au fost semnate respectând legile, având avizul CSAT și unele chiar la solicitarea expresă a diferitelor instituții românești care aveau nevoie de expertiza și suportul tehnic pe care SRI îl putea oferi.

Dincolo de afirmațiile lui Manda legate de modul cum sunt încheiate acele protocoale și necesitatea lor, eu am reținut din declarațiile sale de presă și altceva, un aspect care poate că a fost trecut ușor cu vederea de mulți. Este vorba despre informările pe care SRI le-a făcut referitoare la pericolul pestei porcine africane. SRI a informat despre pericolul pestei porcine încă din iunie 2016, iar până în august 2018 au fost făcute 132 de informări pe acest subiect! Da, citiți bine! 132 de informări pe subiectul acestui iminent pericol au ajuns la premier, miniştrii și ANSVSA. Ce s-a ales de ele? Ei bine, nimic. Cu câteva excepții. Dragnea, cel care conducea Ministerul Dezvoltării a avut acces la ele și, fiind mare proprietar de fermă de porci (prin interpuși, evident), a luat măsurile necesare. Mai precis a vândut în câștig, exact la momentul potrivit, astfel ca pesta să nu-l prindă cu vreun godac prin bătătură. Frumos, nu-i așa? Dincolo de mârlănia șefului PSD, se pune întrebarea legitimă: și dacă în locul pestei porcine SRI ar fi informat despre pericolul iminent al trupelor rusești care se pregătesc să atace și să cucerească România? Dacă informările ar fi fost despre pericolul iminent ca grupurile de radicali musulmani să dea lovitura în plin centrul Bucureștiului? Cam câtă responsabilitate au onor guvernanții noștri? Cam câtă încredere mai putem avea în ei dacă la aceste informații grave și foarte grave ei dau cu ”sictir”? Oare în ce fel de țară trăim?

Așadar, cu sau fără protocoale, nesimțirea, lipsa de profesionalism și neam-prostia sunt azi la putere, săpând puternic la temelia statului. Iar noi stăm și votăm aceeași nesimțiți la fiecare tură de alegeri.

Hai, dragi români, puneți-vă mințile în mișcare, ieșiți la vot la viitoarele alegeri și rugați-vă ca în locul pestei să nu fie niciodată rușii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc