AcasăADVERTORIALSfaturi pentru achiziţionarea unei pompe de apă murdară

Sfaturi pentru achiziţionarea unei pompe de apă murdară

Folosite deseori pe şantiere pentru a asana bălţile cauzate de precipitaţiile abundente, pompele de apă murdară sunt dispozitive foarte utile. Aceste îşi găsesc aplicaţii şi în gospodarii, acolo unde trebuie curăţate subsolurile, pivniţele sau garajele inundate.

Pe piaţa vei găsi numeroase modele de pompe de apă murdară şi, dacă nu vei ştii de ce să ţii cont, va fi dificil să o cumperi pe cea mai potrivită pentru necesităţile şi condiţiile existente. Citeşte acest articol pentru a afla cum poţi achiziţiona pompa ideală pentru gospodăria ta. 

Trecerea particulelor solide

Dacă vrei să achiziţionezi o pompă de ape murdare, primul lucru la care trebuie să fii atent este dimensiunea particulelor solide care pot trece prin aceasta. Reziduurile şi particulele solide din apă pe are o vei pompa au dimensiuni variate, de la câţiva mm la câţiva cm şi, dacă nu alegi pompa adecvată de apă murdară, rişti să se strice după doar câteva minute de utilizare şi să nu îţi poţi face treaba.

Dacă particulele sunt prea mari, pot bloca admisia pompei care, dacă începe să lucreze pe uscat, se va supraîncălzi şi, în cele din urmă se va strica. Când alegi acest tip de pompă, verifică dacă poate procesa particulele solide din apele pe care trebuie să le muţi. Unele modele pot muta apa cu particule cu dimensiuni de la 5 cm până la 10 cm, aceasta fiind o caracteristică care este specificata la fiecare mode.

Pentru vidanjarea foselor septice se recomandă pompe speciale, submersibile, care pot face faţă apelor foarte  murdară, special realizate pentru această utilizare.

Capacitatea pompei de apă murdară

Cantitatea de apă pe care o pompă de ape murdare o poate procesa într-o oră este afectată de diferenţa de înălţime şi se reflectă în capacitatea pompei de apă murdară. Dacă apa trebuie transportată pe distanţe mari, cantitatea procesată care ajunge la destinaţie este mai mică. Toate pompele de ape murdare au câte o diagramă care specifică câţi litri pot fi pompaţi într-o oră la o anumită înălţime.

Prin urmare, dacă aplicaţia ta necesită pomparea unui volum mare de ape murdare într-un timp scurt, ai nevoie de o pompă de apă murdară cu o capacitate de pompare mare, cum ar fi cea care poate procesa 24.000 l pe oră.

Capul de livrare

Înălţimea la care pompa de ape murdare poate ridica apa se numeşte înălţime de livrare şi este egală cu presiunea la care este procesată apă. Pentru a fi mai clar, dacă ai o pompă cu înălţimea de livrare de 40m, înseamnă că poate procesa apa la presiunea de 4 bari. 

Fiecare pompă de apă murdară are în specificaţii o presiune maximă pe care o poate asigura şi care condiţionează înălţimea la care poate ridica apa. Capetele de livrare a pompelor de ape murdare variază între 6 şi 14m. Când alegi pompa potrivită pentru aplicaţia ta, asigură-te că poate asigura suficientă presiune pentru a transporta apa fără problemele cauzate de diferenţa de înălţime.

Pompele de ape murdare se pot defecta la utilizarea continuă?

O pompă de ape murdare este un dispozitiv extrem de util pe şantiere, dar şi în gospodarii. Însă, oricât ar fi de robuste, sunt predispuse spre defecţiuni care generează timpi morţi într-o producţie şi costuri de reparaţii. Firesc, se pune întrebarea de ce apar aceste eşecuri şi ce poţi face pentru a-ţi proteja cât mai bine pompa de ape murdare. 

Motive care pot duce la defectarea unei pompe de ape murdare

Primul motiv care poate duce la defectarea unei pompe de apă murdară este faptul că nu este proiectată pentru utilizarea continuă. Dacă vrei să o foloseşti astfel, asigură-te că ai investit într-o pompă destinată utilizării continue.

Dacă pompa ta nu este proiectată pentru acest lucru, utilizarea excesivă va duce la uzura pieselor, motorul şi garniturile se vor arde şi vor ceda. O pompă de ape murdare cu adevărat rezistentă este concepută pentru a gestiona volumul de apă care trece prin ea în timpul unei sarcini de lucru constante.

Însă, pot fi şi alte cauze. Chiar dacă se întâmplă rar, defectarea convertoarelor de fază poate avea loc dacă în conducte se depun reziduuri sau nămol. Alte probleme obişnuite pot fi cauzate de deteriorarea cablului ca urmare a uzurii standard sau a accidentelor. O altă problemă comună apare când apa murdară este plină de sedimente de dimensiuni mari care pot cauza blocaje, daune şi înfundarea ţevilor.

Toate problemele menţionate duc în timp la suprasolicitarea componentelor. Întrucât pompa trebuie să lucreze mai mult pentru a forţa apa să treacă de blocaj, sunt şanse mari să se ardă. 

Ce poţi face pentru a evita stricarea unei pompe de ape murdare?

Cea mai bună soluţie pentru a evita toate problemele menţionate mai sus este să cumperi o pompă submersibilă de ape murdare de mare capacitate proiectată pentru utilizarea continuă. Poţi găsi numeroase oferte de pompe de apă murdare utile atât în industria grea, în diverse aplicaţii, care îşi vor făcea treaba în cele mai bune condiţii, fără a se strica la utilizarea continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc