AcasăADMINISTRATIEServicii online la Primăria Zalău. Ce documente pot depune și obține cetățenii...

Servicii online la Primăria Zalău. Ce documente pot depune și obține cetățenii fără să mai stea la ghișee

[ad_1]

Primăria Zalău a pus în practică proiectul “Special Zalău – Servicii Publice Electronice de Calitate și Integrate pentru Administrația Locală din Municipiul Zalău”, prin care administrația locală pune la dispoziția cetățenilor servicii digitale.

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, are o valoare de peste 3,2 milioane de lei și termen de finalizare – iunie anul acesta.

Au fost dezvoltate și sunt funcționale zece tipuri de servicii online: obţinere Certificat de urbanism; prelungire Certificat de urbanism; înştiinţarea începerii lucrărilor de construire/desfiinţare; înştiinţarea terminării lucrărilor de construire/desfiinţare; obţinere Certificat de Nomenclatură stradală şi adresă; eliberare online Certificat de Atestare Fiscală; depunerea online a declarațiilor de impunere a impozitelor și taxelor locale; serviciu online de comunicare a actelor administrative fiscale emise în scopul stabilirii activității de impunere, constatare și executare silită a impozitelor și taxelor locale; vizualizare online dosar fiscal; depunere online cerere de scutire impozit.

Tot prin intermediul acestui portal pot fi făcute sesizări online, accesând Harta incidentelor (MyZalau).

Cetățenii, persoane fizice și juridice, pot accesa aceste servicii electronice din cadrul site-ului oficial al primăriei www.zalausj.ro, secțiunea Servicii electronice sau direct din platforma online de comunicare cu contribuabilii.

Există servicii electronice care pot fi accesate cu autentificare, iar altele fără autentificare. Pentru a beneficia de toate serviciile oferite, cetățenii trebuie să se înroleze în platformă, prin prezentare, o singură dată, la unul din ghișeele primăriei pentru a obține credențialele de autentificare în platformă (user și parolă).

Avantajul depunerii documentelor prin platforma electronică scutește contribuabilul de a se deplasa la primărie, întrucât aceasta va formula răspuns și-l va transmite contribuabilului tot prin intermediul acestui serviciu. De asemenea, prin intermediul platformei de comunicare online cu contribuabilii sunt emise acte administrative fiscale în scopul stabilirii activității de impunere, constatare și executare silită a impozitelor și taxelor locale (decizii de impunere, somații și titluri executorii, adrese de înființare popriri, decizie privind distribuirea sumelor încasate, adrese de revenire poprire, etc.)

Cetățenii vor fi informați cu privire la serviciile funcționale online și prin intermediul unor scrisori, pe care le vor primi prin poștă.

„Pe lângă realizarea acestui portal electronic, prin intermediul acestui proiect a fost modernizată pagina de internet a instituției care, acum, poate fi accesată și de pe dispozitive mobile. De asemenea, a fost realizată o arhivă electronică care cuprinde aproximativ 40.000 de dosare din arhiva clasică, au fost actualizate și dezvoltate aplicații interne și au fost achiziționate echipamente și licențe informatice, fiind făcute demersuri și pentru elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Zalău 2024-2030”, a transmis Primăria Zalău.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc