AcasăSTIRISentinţe pentru vameşii din lotul Moraviţa2

Sentinţe pentru vameşii din lotul Moraviţa2

Vameșii, polițiștii de frontieră și traficanții de țigări cercetați în dosarul Moravița 2 şi-au aflat ieri sentinţele în dosarul instrumentat decătre  DNA în cazul traficului cu țigări din vămi.  Toto ieri şi-au primit sentinţele  și angajații Vămii Naidăș din județul Caraș-Severin.

Nu mai puţin de 31 de persoane fac parte din aşa numitul lor Moravița 2, în timp ce din lotul de la Vama Nadăş fac parte 48 de persoane cercetate pentru trafic cu băutură şi ţigări. Curtea de Apel Timişoara a decis că 25 dintre cei judecaţi şi care fac parte din Lotul Mortaviţa 2 sunt vinovaţi, ei fiind pedepsiţi cu închisoare totalizând nu mai puţin de 118 ani şi cinci luni. Două persoane au decedat pe parcursul ultimelor luni în care s-a judecat cauza, iar patru persoane au fost achitate. Doi lucrători de la Vama Moraviţa au fost condamnați cu suspendare. Sentinţele nu sunt definitive, toţi cei condamnaţi declarând recurs ce va fi judecat de către magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Toți cei din lotul Moravița 2 au fost acuzați de constituire sau aderare la grup infracțional organizat, dare/luare sau complicitate la luare de mită în formă continuată și complicitate sau contrabandă calificată.

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat şi în cea ce priveşte pe cei 48 de inculpaţi din lotul de la Naidăș, toţi primind pedepse cu suspendare.  Din acest motiv, niciunul nu a făcut recurs.  Vameșii, polițiștii de frontieră și traficanții de țigări din Caraș-Severin au fost însă obligați să plătească cheltuieli de judecată de 8.000 de lei fiecare. Niciuna dintre sentințe nu este însă definitivă, pentru niciunul dintre inculpați, iar recursul urmează să fie judecat tot de către de Înalta Curte de Casație și Justiție.

UPDATE: Toți cei din lotul Moravița 2 au fost acuzați de constituire sau aderare la grup infracțional organizat, dare/luare sau complicitate la luare de mită în formă continuată și complicitate sau contrabandă calificată.

Iată și pedepsele: Avădanei Cristian – trei ani și zece luni închisoare, Baul Alin Dimitrie – trei ani și șase luni închisoare, Blaj Marian Aurel – trei ani închisoare cu suspendare condiționată, Boarcheș Petru – trei ani și opt luni închisoare, Buta Liviu Dănuț – șase ani și șase luni închisoare, Căncescu Claudiu Daniel – cinci ani și șase luni închisoare, Chevereșan Oliwer – patru ani și șase luni închisoare, Ciuș Ciprian – trei ani și șase luni închisoare, Cizmaș Miomir Dobrivoi – șase luni cu suspendare condiționată, Dan Sava – opt luni pentru luare de mită și contopește cu o pedeapsa anterioară – 988 zile închisoare, Dobrea Ioan – trei ani închisoare, Dragacichi Sava – achită pentru toate infracțiunile, Duduman Dumitru Lucian – trei ani închisoare, Feneşan Mihnea Ioan – cinci ani și șase luni închisoare, Galeancu Ioan – patru ani închisoare, Griguţa Radu Horaţiu – opt ani și șase luni închisoare, Jivoin Violeta – trei ani și șase luni închisoare, Mateş Ciprian Marius – patru ani și șase luni închisoare, Mihalache Nicolae – cinci ani și șase luni închisoare, Nădăban Anica Florica – trei ani și opt luni închisoare, Oprea Claudiu Mihail – cinci ani închisoare, Petruţa Marius Horaţiu – opt ani închisoare, Rada Ion – șase ani închisoare, Răuţi Claudia – trei ani închisoare, Samoilă Alexandru Victor – patru ani închisoare, Străuţ Sergiu – cinci ani și șase închisoare, Sverginski Adrian Sebastian – patru ani și opt luni închisoare, Zegrean Radu Casian – achitat. De asemenea, instanța a confiscat de la inculpați suma de 23.680 de euro și 1494 de lei. Mai mult, condamnații vor fi nevoiți să plătească statului despăgubiri de 22.036.338 de lei dar și peste 200 de mii de lei cheltuieli de judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc