AcasăSPORTSe ascute lupta în Campionatul Judeţean. Când doi se bat, al treilea...

Se ascute lupta în Campionatul Judeţean. Când doi se bat, al treilea câştigă

_MG_3761Retezatul Haţeg a irosit o şansă imensă de a-şi consolida prima poziţie în clasamentul Campionatului Judeţean. Băieţii lui Flaviu Itul au pierdut, surprinzător, 0-1, pe terenul Victoriei Călan, după un meci în care au ratat cât pentru un sezon întreg. Darius Ursachi a fost „omul negru” pentru haţegani, tânărul vârf adus înaintea returului ratând cel puţin patru ocazii rarisime.
În schimb, gazdele şi-au văzut de joc şi au înscris la unica fază de poartă  avută în cele 90 de minute. Bogdan Muntean a complicat din nou calculele privind desemnarea „campioanei” judeţului, „U” Petroşani devenind, peste noapte, din nou favorită!

Retezatul Haţeg practică, poate, cel mai frumos fotbal din Liga a patra judeţeană. Uneori, esteticul nu ţine însă şi de „foame”, iar acest lucru s-a văzut din plin şi sâmbătă la Călan. Răcoriţi bine de ploaia de vară venită odată cu primul fluier al lui Denis Haidiner, „zimbrii” au început meciul în atac, însă au fost lipsiţi de şansă încă de la primele raiduri spre poarta lui Ursu. Popesc a dat tonul, dar şutul său din 18 metri nu l-a păcălit pe portarul gazdelor (9). Câteva secvenţe mai târziu, prima mare ocazie a meciului: acelaşi Popesc îl găseşte ideal în faţa porţii pe Ursachi însă acesta trimite direct în portar din doar câţiva metri (17). Oaspeţii forţează şi „decarul” Haţegului mai trimite un şut puţin pe lângă vinclu, de pe stânga (26). Tunete în depărtare, trăsnet în teren! Gazdele scot pentru prima dată capul în atac, iar Muntean nu dezamăgeşte. Trimite superb, din 16 metri, în vinclul porţii apărate de Tonca (36).
Înapoi la treabă! Liderul tresare, însă căpitanul se loveşte din nou de Ursu (38). Şi nu numai el. Ursachi le scoate peri albi celor de pe margine: trei ocazii mari şi grase în decurs de doar două minute. Ultima, de-a dreptul rarisimă. Servit ideal de Tamasiloni, nouarul Haţegului îl ia la ţintă din nou pe Ursu. Din doar trei metri! Pauză şi de la capăt. „Nu disperăm, mai este timp!”, îşi temperează Itul elevii pe drumul spre vestiare. Timp e, dar cine să dea gol? Experimentatul Kalai urcă şi el în avanposturi. Trage echipa după el, umăr la umăr cu Popesc. Ambii ratează însă de puţin ţinta, în două rânduri. Şi când nu sunt ei, e Ursachi. Acesta pune punct zilei de coşmar cu încă o ratare imensă, „cap” în bară de undeva din centrul careului (63) şi oaspeţii par din ce în ce mai resemnaţi.
Ultimele minute „galopează”, frustrarea creşte şi ocaziile se răresc. Doar Popesc îl mai evidenţiază încă o dată (dacă mai era nevoie) pe Ursu (86) şi cam atât. Corobea vede al doilea galben, dar nici că mai contează. Singura veste bună? La Băiţa, Minerul pierde cu acelaşi scor. Universitatea trece însă de Jiul şi are un meci în minus! Redevine, brusc, favorită la prima poziţie.
Comitetul Executiv al FRF a stabilit, la finele săptămânii trecute, programul jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Câştigătoarea întrecerii judeţene va da piept cu „campioana” Gorjului, Ştiinţa Turceni, care a câştigat deja campionatul, chiar dacă mai sunt două etape de disputat. Jocul se va disputa, pe 19 iunie, în Caraş-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc