AcasăADMINISTRATIEȘcoala “Regele Ferdinand” și Liceul de Arte din Sibiu, modernizate cu peste...

Școala “Regele Ferdinand” și Liceul de Arte din Sibiu, modernizate cu peste 30 de milioane de lei. Ce lucrări se vor face și cum vor arăta cele două școli

[ad_1]

Primăria Sibiu investește 32 de milioane de lei în modernizarea clădirilor a două unități de învățământ. Este vorba despre Școala “Regele Ferdinand” și Liceul de Arte, contractele de lucrări fiind semnate recent de municipalitate cu firmele de construcții.

Contractul pentru extinderea Școlii “Regele Ferdinand” și construcția sălii de sport a fost semnat cu asocierea SC Geiger Proiecte Construcții & SC Geiger Transilvania, în urma unei proceduri de achiziție în cadrul căreia au fost depuse două oferte. Valoarea investiției se ridică la 9,86 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Lucrările se vor finaliza în termen de 15 luni.

Potrivit Primăriei Sibiu, clădirea existentă a școlii se va extinde cu un corp nou, cu parter și trei etaje. În acesta se vor crea încă cinci săli de clasă, un laborator de chimie și unul de fizică, o bibliotecă cu sală de lectură și grupuri sanitare. Școala va câștiga astfel o suprafață suplimentară de peste 1.100 de metri pătrați. Noua clădire va avea și componente smart: pe acoperișul acesteia se vor instala panouri fotovoltaice care vor acoperi peste 70% din necesarul de energie termică pentru producerea apei calde. De asemenea, iluminatul în clădire va fi de tip LED, eficient energetic.

Sala de sport va avea o suprafață de peste 1.300 de metri pătrați și va fi dotată cu vestiare, săli cu dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și un depozit pentru materialele necesare desfășurării orelor de sport. Acoperișul zonei de acces în sală va fi amenajat ca terasă înierbată.

Curtea școlii va fi și aceasta modernizată, urmând să se amenajeze aici un teren de handbal și unul de baschet.  

Un nou constructor pentru Liceul de Arte

În urma procedurii de achiziție la care au fost depuse patru oferte, contractul pentru continuarea construcției noului Liceu de Arte a fost semnat cu Asocierea SC CON-A SRL & SC CON-A Operations, investiția însumând 22,5 milioane lei. Primăria Sibiu a contractat în septembrie 2018 un constructor pentru acest proiect însă, din cauză că acesta nu și-a onorat obligațiile contractuale și a reușit să execute doar 7% din lucrări până la epuizarea termenului, contractul a fost reziliat și s-a organizat o nouă procedură de achiziție.

Se va construi un nou corp de clădire, parte de clădire cu un etaj și o parte cu două etaje, în care se vor crea 21 săli de clasă, o sală de audiții, trei laboratoare, cancelaria, birouri administrative și șapte ateliere de grafică, pictură, sculptură și desen. La fiecare etaj se vor crea alveole pentru recreație, spații unde elevii se pot întâlni pe timpul pauzelor. Terasele clădirii vor fi de asemenea amenajate pentru recreație, suplimentând suprafața disponibilă în curtea liceului.

Va fi reabilitată clădirea fostului cămin al Liceului Economic, o clădire cu parter și trei etaje, în care vor fi amenajate un centru de documentare, o sală de sport cu vestiare, spații tehnice, cabinete medicale, săli de studiu individual pentru arte plastice și diverse instrumente muzicale, săli de mese, etc.

De asemenea, se va construi un corp de legătură între corpul nou și cel existent, sub forma unei pasarele.

Amenajările exterioare construcțiilor includ realizarea aleilor pietonale, a unui teren de baschet, amenajarea de spații verzi și a unor zone de recreere.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

“În ultimele zile au fost semnate două contracte importante pentru execuția unor lucrări de mare amploare la unități de învățământ din Sibiu: extinderea școlii Regele Ferdinand împreună cu construcția unei săli de sport și continuarea lucrărilor de construcție a Liceului de Arte. Ambele proiecte vor fi gestionate de firme de construcții cu o experiență dovedită în domeniu, așa că lucrările sunt pe mâini bune și există toate premisele ca acestea să fie finalizate la timp și cu respectarea standardelor de calitate”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc