AcasăSTIRIHUNEDOARASchi pe doage de butoi la Cupa Veteranilor, în Straja

Schi pe doage de butoi la Cupa Veteranilor, în Straja

schi doageZăpada groasă de peste un metru este numai bună pentru schi în staţiunea Straja. Se poate schia pe toate pârtiile, cu excepţia celei de sub traseul telegondolei, unde zăpada s-a deteriorat la coborâre, spre Lupeni.

Toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionează

Peste 150 de schiori s-au înscris la ediţia din acest an a Cupei Veteranilor, care va avea loc sâmbătă în staţiunea Straja, din Valea Jiului, atracţia probelor fiind schiul pe doage de butoi.

Competiţia se desfăşoară, neîntrerupt, de 42 de ani, chiar de la momentul în care în Straja nu era decât o singură cabană din lemn.

Concursul este structurat pe probele de schi fond, schi alpin şi slalom pe doage de butoi. Ultima probă este şi cea mai vizionată de public, dar şi cea mai agreată de schiori.

„Mulţi dintre participanţi se înscriu în concurs pentru amuzament, mai ales că doagele „de marcă” sunt asigurate de către organizatori. Concurenţii alunecă pe doage, iar direcţia le asigurată de un băţ ţinut între picioare”, spunea Emil Părău, unul dintre organizatorii concursului.

Schiorii se vor reuni sâmbătă dimineaţa, la ora 10.00, pe pârtia Lupu, lângă cabana veche, pentru startul în proba de schi fond,.

Proba de schi alpin va începe la ora 11.00, iar cea de slalom pe doage, la ora 13.00.

Anul trecut, cel mai în vârstă concurent de la „Cupa Veteranilor” a fost un colonel în rezervă din Bucureşti, care a schiat foarte bine la cei 96 de ani împliniţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc