AcasăSPORTŞase sportivi, 14 medalii, toate la Europene!

Şase sportivi, 14 medalii, toate la Europene!

941405_578238965540423_1914110289_n Şase karateka ai clubului devean Ryu-Do au impresionat la Campionatele Europene de Karate Shotokan Fudokan, desfăşurate, timp de patru zile, la Caorle, Italia. Au strâns, în total, 11 medalii de aur, două de argint şi una de bronz. O performanţă demnă de luat în seamă.
Florin Mureşan, Sergiu Olariu, Toma Telembici, Florin Şerban, Iulia Furdui şi Diana Bretoţean s-au obişnuit cu podiumul de premiere în ultima vreme. O parte dintre ei au terminat în top şi Naţionalele de la Izvorani. îndeajuns încât să-şi adjudece „biletele” pentru Italia. Acolo unde au făcut ce au ştiut mai bine!
Karateka pregătiţi de sensei Teodor Telembici nu s-au mai oprit decât în vârf. Au urcat pe podium la toate categoriile de vârstă şi la toate probele la care au luat startul. Cel mai în formă din delegaţia deveană, Florin Mureşan, (cooptat şi la lotul naţional al României) s-a întors acasă de pe coasta din nord-estul Italiei cu cinci medalii: patru de aur şi una de bronz, toate la „tineret” (18-21 de ani). Fie că a fost vorba de kata individual sau pe echipe, ori embo. Următorul în top? Toma Telembici, care şi-a mai pus în jurul gâtului două medalii de aur şi una de argint – la tineret echipe (alături de Florin Mureşan şi Sergiu Olariu), embo individual şi embo mixt – în tandem cu Iulia Furdui (de fiecare dată la juniori). Colegul său de echipă, Sergiu Olariu, a fost primul şi la embo, la fel ca şi Florin Şerban, la aceeaşi categorie de vârstă. Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos! Astfel, dincolo de medalia obţinută alături de Toma, Iulia Furdui a pus mâna pe medalia de aur la juniori, împreună cu colega sa Diana Bretoţean. „A fost o competiţie perfectă pentru noi. Sportivii s-au autodepăşit, însă nu pot să spun că nu mă aşteptam la un număr mare de medalii, pentru că am muncit din greu întreg anul pentru a atinge astfel de performanţe. Sperăm ca, dacă se va ţine şi Campionatul Mondial din toamnă, să repetăm evoluţia de acum, mai ales că întrecerile de pe plan intern s-au încheiat”, a spus cel care se ocupă asiduu de pregătirea devenilor, sensei Teodor Telembici.
1600 de sportivi din 21 de ţări de pe Bătrânul Continent au păşit pe tatami la cea mai importană competiţie a verii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc