AcasăSTIRIARADŞase crime asemănătoare cazului Elodia, invocate de acuzare în dosarul lui Cioacă

Şase crime asemănătoare cazului Elodia, invocate de acuzare în dosarul lui Cioacă

Cristian Cioaca. Foto: romanialibera.ro
Cristian Cioaca. Foto: romanialibera.ro

Procurorii care cer condamnarea poliţistului Cristian Cioacă, au selectat şase cazuri de omor în care suspecţii au primit pedepse în lipsa cadavrelor, cum este şi cazul avocatei Elodia Ghinescu, al cărei trup nu a fost găsit încă.

Aceste precedente judiciare sunt folosite de procurori pentru a obţine condamnarea lui Cristian Cioacă pentru omor deosebit de grav.

Două dintre aceste dosare luate ca recedent judiciar de către procurori sunt cazuri ce au fost anchetate în judeţele Arad şi Hunedoara.

Cel mai cunoscut dosar pus astfel în discuţie de procurori este cel al criminalului în serie Gheorghe Toma din Arad, zis Tomiţă. În cazul său au fost probate cinci crime, până când Tomiţă a intrat, din nou, la închisoare, la vârsta de 71 de ani.

Iniţial, acesta a stat la închisoare în perioada 1973 – 1988 pentru un dublu asasinat, după care, până în 2012, când a ajuns din nou după gratii pentru omor, a ucis un cetăţean italian, şi-a omorât propria fiică, apoi şi-a asasinat şi concubina.

Procurorii au demonstrat că, după ce şi-a ucis victimele, Toma le-a tăiat în bucăţi pe care le-a ambalat în sacoşe din material plastic şi le-a aruncat în canalul Mureşel. Ca şi în cazul Elodiei Ghinescu, până să fie declarate decedate, cele două victime au făcut obiectul unor dosare de dispariţie.

O altă crimă invocată de procurorii Parchetului instanţei supreme a avut loc la începutul lunii februarie 1992, într-o familie din Hunedoara. Conform anchetatorilor, Gheorghe Gerebeneş şi Aurelia Nonu trăiau în concubinaj şi aveau şase copii. Dintre aceştia, Gerebeneş o ura teribil pe Ana Maria Nonu, despre care credea că nu este copilul lui.

În iarna lui 1992, mama copiilor a intrat la închisoare, iar bărbatul a rămas să aibă grijă singur de aceştia. Într-o noapte, bărbatul s-a trezit şi a ucis-o pe Ana Maria Nonu în timp ce aceasta dormea. Ajutat de doi dintre fiii săi, în vârstă de 13 şi respectiv 12 ani, pe care i-a ameninţat cu moartea, a dus cadavrul în grajd, unde l-a ars şi l-a îngropat.

Câteva săptămâni mai târziu, Gerebeneş a vândut casa şi s-a mutat cu cei cinci copii într-o altă locuinţă din Hunedoara. Înainte să plece, el a dezgropat cadavrul şi a mutat resturile acestuia în şura noii locuinţe. Pentru a nu trezi suspiciuni din parte cunoscuţilor, Gheorghe Gerebeneş le-a spus tuturor că Ana Maria a fugit de acasă sau a fost răpită.

El a fost acuzat de omor calificat şi condamnat la 17 ani de închisoare.

„Prin aceste dosare, care au fost strânse din ţară de procurorii care au finalizat ancheta în cazul lui Cristian Cioacă, urmărim să scoatem în evidenţă practica judiciară în astfel de cazuri, în care, deşi nu există cadavrul victimei, făptaşul este totuşi condamnat pe baza altor probe”, spune procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Marius Iacob este procurorul care a instrumentat iniţial „cazul Elodia” şi primul care l-a acuzat pe Cristian Cioacă de omor deosebit de grav. În 2007, când Elodia Ghinescu figura încă pe lista persoanelor dispărute, Iacob a anunţat public faptul că, în opinia lui, Cristian Cioacă a ucis-o pe aceasta în apartamentul conjugal, după care a dus cadavrul în cadă, unde l-a tăiat în trei, apoi a transportat bucăţile cu maşina şi le-a îngropat într-un loc necunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc