AcasăSTIRIȘapte decese de COVID-19 raportate joi în județul Hunedoara

Șapte decese de COVID-19 raportate joi în județul Hunedoara

[ad_1]

Numărul hunedorenilor răpuși de COVID-19 crește de la o zi la alta. Sunt, de la începutul pandemiei, peste 800 de locuitori ai județului în dreptul cărora la deces scrie infecție cu SARS CoV-2.

Medie de 5 decese pe zi

Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, spune că media deceselor cauzare de COVID-19 în ultimele două săptămâni de zile este de 5 pe zi.

În ultimele 14 zile au fost înregistrate 67 de decese. Numai joi, la nivelul județului Hunedoara au fost raportate 7 decese cauzate de COVID-19. Vineri, până la ora 14.00, erau  două decese.

De la începutul pandemiei de COVID-19, în martie anul trecut, 827 de hunedoreni și-au pierdut viața în urma infecției cu SARS CoV-2.

Situație agravantă la ATI

Media crescută a deceselor este reflectată și de cazurile tot mai grave care au nevoie de îngrijire în secțiile de terapie intensivă.

La nivelul județului, numărul celor care așteaptă un loc la ATI este mai mare decât cel al paturilor disponibile în secțiile de terapie intensivă.

În Hunedoara sunt 29 de paturi ATI destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19. Miercuri, pe lista de așteptare se aflau alți 34 de pacienți care ar fi avut nevoie de tratament medical pe ATI, dar pentru care nu erau locuri disponibile. Iar transferurile în alte județe sunt și ele imposibile, din cauza faptului că situația este cam aceeași la nivelul întregii țări.

 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc