AcasăADMINISTRATIESalubritate SA a făcut curăţenie în conturile Primăriei Deva

Salubritate SA a făcut curăţenie în conturile Primăriei Deva

Primăria municipiului Deva a fost prejudiciată cu aproape 1,55 milioane de lei în urma unui contract de concesiune a serviciilor de salubritate din oraş. Cifrele au fost calculate de Curtea de Conturi, în urma a trei proceduri de audit financiar extern.

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a declarat că au fost descoperite nereguli în ceea ce priveşte relaţia de parteneriat existentă între Consiliul Local Deva şi societatea Salubritatea SA, cea care se ocupă de curăţenia oraşului, în ultimii trei ani.

Potrivit rapoartelor de audit, prejudiciul este constituit din facturări suplimentare ale serviciilor de curăţenie, plata operaţiunilor de stingere a unui incendiu izbucnit anul trecut la groapa de gunoi a oraşului, taxe de poluare şi impozite neachitate către bugetul local şi bugetul de stat.

Primăria Deva a contestat în instanţă rapoartele de audit ale Curţii de Conturi, aşteptând ca magistraţii secţiei de contencios-administrativ de la Tribunalul Hunedoara să se pronunţe asupra acestui caz. În situaţia în care instanţa va decide recuperarea banilor, atunci primarul se va adresa Consiliului Local Deva şi va solicita consilierilor să ia o decizie asupra modului în care va fi achitat prejudiciul.

„Am acţionat în instanţă Curtea de Conturi pentru că nu sunt de acord ca aceşti bani să fie recuperaţi de la funcţionarii publici din Primărie sau de la cetăţenii Devei. Cineva trebuie să răspundă de aceste prejudicii şi eu sunt convins că instituţiile abilitate vor lua o decizie în urma acestor rapoarte ale Curţii de Conturi”, a afirmat Mărginean.

Primarul municipiului Deva a menţionat că deja au fost luate primele măsuri de recuperare a prejudiciului, în sensul în care o parte din sumele pentru plata facturilor de curăţenie sunt reţinute într-un cont bancar.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc