AcasăSOCIALSalon internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni, la Oradea

Salon internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni, la Oradea

Ziua culturii române (15 ianuarie) și Ziua culturii maghiare (22 ianuarie) sunt sărbătorite la Oradea printr-un salon internațional de fotografie.

„Ideea organizării acestui salon internațional a pornit tocmai de la faptul că Ziua culturii române și Ziua culturii maghiare se sărbătoresc în aceeași săptămână. De 11 ani, noi, prin acest salon româno-maghiar, am demonstrat că se pot sărbători împreună zilele culturii celor două popoare, într-un respect reciproc. Fotografia, prin limbajul ei special, oferă un mijloc deosebit pentru a realiza, dincolo de frontiere, această comunicare sui-generis”, a declarat, Ștefan Toth, președintele Asociației Euro Foto Art, cu ocazia vernisajului Salonului internațional al artiștilor fotografi români și maghiari de pretutindeni.

Cele 48 de lucrări expuse sunt realizate de 25 de artiști fotografi români și maghiari din România, Ungaria, Austria și Irlanda.

Imaginile alb-negru și color, de format mare, au tematică liberă și se încadrează în aproape toate genurile artei fotografice: eseu, portret, socio-fotografii, peisaje, arhitecturale, nuduri și naturi statice.

„Mie îmi place foarte mult să surprind oamenii, trăirile lor, momente mai deosebite, inedite din viața orașului, arhitectura surprinzătoare. Mă pasionează dinamica străzii, a peisajului citadin, orașul care trăiește în mii de chipuri, forme și culori”, a precizat Valentina Stan, o tânără expozantă, dar cu numeroase premii internaționale.

Salonul de fotografie poate fi vizitat până pe data de 5 februarie. Evenimentul face parte din ediția a cincea a Festivalului internațional de fotografie „Carol Pop de Szathmári”, care cuprinde, în perioada 11 ianuarie — 10 februarie, peste 30 de manifestări expoziționale în mai multe orașe din țară și străinătate.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc