AcasăSTIRICARAS-SEVERINSălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni

Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni

În perioada 24 – 26 noiembrie a avut loc la Văliug, jud. Caraş-Severin încă o sesiune de instruire cu factorii interesați în cadrul proiectului Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni implementat de WWF – Programul Dunăre Carpați România.

WWF România împreună cu partenerul Fundația Propark a conceput un pachet de instruire pentru administratorii de arii protejate și a factorilor/actorilor locali care își desfășoară activitatea în domeniul și în zona proiectului și care are ca obiectiv creșterea capacității de management a acestora pe termen lung.

La aceasta sesiune au participat reprezentanți ai Agențiilor Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv din Caraș–Severin și Mehedinți, reprezentanți ai Ocoalelor Silvice, gestionari privați de fonduri de vânătoare din județele Caraş-Severin și Hunedoara, precum și reprezentanți ai Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare din aria de derulare a proiectului. Tematica sesiunii de instruire a fost “Managementul Resurselor Naturale” (Fond Cinegetic, Faună Sălbatică și Planificare Strategică) și s-a urmărit identificarea valorilor zonei din punct de vedere a faunei precum și prezentarea unui sistem de administrare într-un mod durabil a fondului cinegetic.

[quote_box_center]Fauna sălbatică a fost și este o resursă pentru societate indiferent de regiune. Pe lângă valoarea economica clară pe care o are fondul cinegetic, dorim sa evidențiem încă 2 valori esențiale ale faunei sălbatice ce nu pot fi în totalitate cuantificate dar sunt de importanță majoră pentru comunitate. Cele 2 valori sunt cea socială și cea ecologică. Daca valoarea socială generează beneficii directe pentru societate, valoarea ecologică este aproape invizibilă pentru dezvoltarea comunității, însă este element cheie îndeosebi pentru dezvoltarea comunităților rurale care depind în mare măsura de resursele naturale”,afirmă Raluca Crîsta managerul proiectului derulat de WWF.[/quote_box_center]

Costurile pentru participarea la acest curs sunt acoperite prin proiectul “Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni” finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

„Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni” este un proiect implementat de WWF – Romania, organizație care militează pentru stoparea degradării mediului și pentru a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Proiectul care a început în iulie 2013 și se derulează pe parcursul a 3 ani, are ca obiectiv principal crearea de condiții pentru conservarea Carpaților din sud-vestul României ca zonă sălbatică, demonstrând oportunități de conservare și management, incluzând implementarea legislației Europene și suport pentru dezvoltare locală și regională. Proiectul este finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român și se derulează de către WWF Programul Dunăre Carpați România, în parteneriat cu WWF Elveția, Asociația Ecotur Sibiu, Asociația de Ecoturism din România și Fundația Propark.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc